De gedecoreerde lopen samen naar voren

19 inwoners ontvangen een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen

26 april 2024
Koninklijke onderscheidingen

In de gemeente West Betuwe zijn vandaag 19 inwoners verrast met een Koninklijke onderscheiding. 16 van hen, waaronder een echtpaar, ontvingen vandaag uit handen van burgemeester Servaas Stoop het lintje behorende bij de graad ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Achteraan van links naar rechts: dhr. Cor Vermeulen, dhr. Ab Straubach, mw. Hannie Vreekamp-van der Veen, dhr. Gert Pors, mw. Henny van Kranenburg – van Ooijen, Burgemeester 
Servaas Stoop, mw. Meta van Ewijk – Hak, dhr. John van Nieuwaal, dhr. Bert van Erkom-Mos

Vooraan van links naar rechts: mw. Marjanne Vermeulen, dhr. Hans Jonkers, mw. Trudy Loek de Groot, mw. Rita Bakker - Delsink, mw. Marieke Gijsberts – de Jong, mw. Corrie Wijk – Ackermans, dhr. Bas Corbijn, dhr. Anton van der Velde

Twee vrijwilligers van de Oranjevereniging Beesd werden gebeld door de burgemeester, zij krijgen zaterdag op Koningsdag tijdens de Oranjefeesten in Beesd hun lintje opgespeld. Eén Decorandus ontving vanochtend het lintje in de gemeente Horst aan de Maas (Limburg).

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De volgende inwoners van de gemeente West Betuwe ontvangen vandaag of op Koningsdag een Koninklijke onderscheiding:

Koninklijke onderscheiding aanvragen voor lintjesregen 2025

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de ‘lintjesregen’. De lintjesregen vindt elk jaar plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Iemand kan een lintje verdienen voor persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

 Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Lees hoe u een Koninklijke onderscheiding aanvraagt.