Koninklijke Onderscheiding Aanvragen

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Zij mogen best eens een keer in het middelpunt van de belangstelling staan. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient?

De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een onderscheiding of 'lintje'. De meeste Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de ‘lintjesregen’. De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag.

Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

Wilt u meer weten over de voorwaarden? Kijk op www.lintjes.nl of neem contact op met het bestuurssecretariaat via 0345 - 72 88 00 of gemeente@westbetuwe.nl.

Wij kunnen met u meedenken of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor de aanvraag van een onderscheiding. In de gemeente West Betuwe moet u de aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding uiterlijk 30 juni 2022 indienen.

Wilt u iemand voordragen voor een lintje? Op de website lintjes.nl staat een online verzoekformulier.