Nieuws

RSS-feed
 • Wethouder Den Dikken bij opening Groene Schoolplein in Varik

  Op de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool was het maandag feest. Samen met alle kinderen, wethouder Den Dikken van onderwijs en andere genodigden werd het Groene Schoolplein geopend. Een zee van betonnen stoeptegels is veranderd in een plaats waar kinderen kunnen bewegen, ontdekken, spelen en ontmoeten. Er is een belevingspad, een wilgentunnel en een wadi. Ook is veel aandacht besteed aan de beplanting van het plein.

  Opening groene schoolplein door wethouder Piet Jan den Dikken
 • Aanleg en verplaatsen kunstgras zorgt voor benodigd veldcapaciteit

  Het college van burgemeester en wethouders wil de gemeenteraad voorstellen om een investeringskrediet beschikbaar te stellen voor voetbalvereniging MVV’58 en vv Beesd / rvv Rhelico. Hiermee kan MVV’58 een natuurgrasveld vervangen voor een kunstgrasveld en kan voor de beoogde fusie een bestaand kunstgrasveld verplaatst worden. Beide investeringen zijn nodig om de verenigingen toekomstbestendig te maken

  Voetballen op een kunstgrasveld
 • Voorbereidende werkzaamheden nieuwe fietsenstalling station Geldermalsen

  Het station in Geldermalsen krijgt een nieuwe fietsenstalling. Om de nieuwe fietsenstalling aan te kunnen leggen wordt de oude stalling eerst afgebroken. Met tijdelijke maatregelen zorgen we ervoor dat u toch uw fiets kunt parkeren.

  Fietsenstalling
 • Benieuwd naar de grondwaterstanden? Check het grondwatermeetnet

  Met het grondwatermeetnet volgen we de grondwaterstanden via ongeveer 90 meetpunten verspreid over de gemeente. Benieuwd naar de stand van het grondwater in uw buurt? Check het grondwatermeetnet.

  water
 • Gemeente gaat in gesprek met inwoners over de uitvoering van asielopvang

  De Spreidingswet is een feit. Dit betekent dat alle gemeenten in Nederland moeten zorgen voor asielopvang in hun gemeente. Het aantal plekken wordt eerlijk verdeeld. Voor West Betuwe gaat het nu om 331 opvangplekken.

  enquête spreidingswet
 • Koninklijke onderscheiding voor Hennie Zondag - de Bruin uit Geldermalsen

  Vrijdag 12 april is mevrouw Hennie Zondag - de Bruin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg de inwoner van Geldermalsen de Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

  Hennie Zondag - de Bruin Koninklijke onderscheiding
 • Balie gemeentehuis ook ’s avonds open

  Doordat veel inwoners een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen is het druk bij de gemeente. Om iedereen te voorzien van een nieuw reisdocument zijn wij in april tot en met juli twee avonden extra open.

  Gemeentehuis kleurt tot en met 10 december oranje
 • De gemeenteraad op 17 april op bezoek in Buurmalsen en Enspijk

  Op woensdag 17 april is de gemeenteraad op bezoek in Buurmalsen en Enspijk. Wilt u in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

  Logo gemeenteraad
 • Vragenlijst over onze dienstverlening aan ondernemers

  De gemeente West Betuwe is erg benieuwd hoe u als ondernemer de dienstverlening van de gemeente ervaart. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld.

  Ondernemer aan het werk
 • Inwoners Spijk bijgepraat over situatie en oplossing staalslakken

  Inwoners van Spijk zijn bijgepraat over de gebiedsontwikkeling tussen de Haarweg en de A15/Betuweroute. Donderdag 4 april organiseerde eigenaar The Dutch samen met ESG, BAM en de gemeente West Betuwe een informatieavond.

  Burgemeester Servaas Stoop beantwoord vragen uit de zaal tijdens de bijeenkomst in Spijk