Nieuws

RSS-feed
 • Uw aanslag gemeentelijke belastingen 2024

  Deze week ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2024 op uw deurmat. Of digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u hier vragen over? Wilt u het taxatieverslag ontvangen? Of kwijtschelding aanvragen? Kom op 14 maart naar het inloopspreekuur of neem contact op met Belastingsamenwerking Rivierenland.

  Logo gemeente West Betuwe
 • Oekraïners in West Betuwe staan stil bij twee jaar oorlog

  Op vrijdag 23 februari kwamen Oekraïners in West Betuwe samen in Het Klokhuis in Beesd om stil te staan bij twee jaar oorlog in Oekraïne. Het was een ontroerende bijeenkomst waarbij zowel de Oekraïense gemeenschap als de gastgezinnen, werkgevers en gemeentemedewerkers aanwezig waren.

  Servaas Stoop geeft een speech aan alle genodigden tijdens de herdenking 2 jaar oorlog in Oekraïne
 • Woningbouw in Deil stap dichterbij

  Burgemeester en wethouders van West Betuwe verlenen hun medewerking aan principeverzoeken voor woningbouw op percelen aan de oost- en westkant van de Mr. W.M. Kolffstraat in Deil. Tot 2030 kunnen hier respectievelijk 60 en 40 woningen worden gebouwd. Ook wil het college de mogelijkheden verkennen voor woningbouw op de locatie Prins Willem Alexanderstraat 66 in Deil.

  Deil
 • 1672 inwoners geven hun mening over bomen

  In de voorbereiding op het maken van een nieuw beleids- en beheerplan Bomen vroegen we de inwoners in december 2023 hoe zij denken over bomen. 1672 mensen vulden de vragenlijst in. Hieronder hebben we een aantal resultaten uitgeschreven. Alle resultaten staan in de infographic.

  Bolbomen | copyright Gemeente West Betuwe
 • Rooien van zieke en dode bomen in bosplantsoenen

  In de gemeente komen op meerdere plekken bosplantsoenen voor. Uit een inspectie van de bosplantsoenen blijkt dat sommige bomen ziek of dood zijn. Deze bomen worden gerooid.

 • Drugspand gesloten

  De burgemeester van West Betuwe heeft een woning aan de in Herwijnen voor zes maanden afgesloten. Tijdens een sluiting kan een pand niet worden bewoond of gebruikt. Het pand wordt verzegeld, het verbreken van het zegel is strafbaar. Een tijdelijke sluiting stopt de drugsproductie en handel vanuit een pand. De aanloop houdt op en het pand verdwijnt uit het drugscircuit. De buurt wordt weer rustig en veilig. Zo beschermt de gemeente West Betuwe de buurt.

  Poster ophangen drugspand
 • 509 mensen vulden vragenlijst begraafplaatsen in

  In de gemeente zijn maar liefst 31 algemene begraafplaatsen. Wat vinden inwoners van de uitstraling van de begraafplaatsen en van de verschillende mogelijkheden om een dierbare een laatste rustplaats te geven? Wat vinden zij van de voorzieningen op de begraafplaatsen? Deze en nog veel meer vragen stonden in de vragenlijst begraafplaatsen die iedereen in oktober 2023 kon invullen. Dat werd maar liefst 509 keer gedaan.

  Beesd - Begraafplaats Schuttersweg
 • De gemeenteraad op 21 februari op bezoek in Est en Deil

  Op woensdagavond 21 februari is de gemeenteraad in Est en Deil aanwezig. Wilt u in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

  Deil
 • Iedereen doet mee, daar geloven wij in!

  Een volwaardige werkplek in catering en schoonmaak: dat biedt de gemeente West Betuwe aan de talenten van Werkzaak Rivierenland in het vernieuwde gemeentehuis in Geldermalsen. Met aandacht voor elkaar, onder begeleiding, biedt de gemeente talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Een kans om werkervaring op te doen en wellicht door te stromen op de arbeidsmarkt. De gemeente en Werkzaak Rivierenland ondertekenden een nieuwe samenwerking voor de exploitatie van het bedrijfsrestaurant.

  Medewerkers van werkzaak proosten
 • Vraag nu de eenmalige energietoeslag aan

  Heeft u een hoge energiekosten en een laag inkomen? Dan komt u in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag van €1.300.

  Portemonnee met geld