Nieuws

RSS-feed
 • We bouwen samen verder! Deelgebied 3 nieuwbouwwijk De Plantage in aantocht

  In nieuwbouwwijk De Plantage wordt vanaf nu deelgebied 3 ontwikkeld: De Woongaard. Hier komen 308 woningen. Voor de bouw van 204 koopwoningen en 55 sociale huurwoningen ondertekenden de gemeente en enkele bouwpartijen een overeenkomst. De eerste woningen worden medio 2026 opgeleverd.

  Een foto van De Plantage van bovenaf met de tekst: Trots bouwen we samen verder aan De Plantage
 • West Betuwe financieel gezond; spannende toekomst door minder geld van het Rijk

  De gemeente West Betuwe heeft het jaar 2023 afgesloten met een positief resultaat van ruim 9 miljoen euro. Vanaf volgend jaar voorziet het college van burgemeester en wethouders echter een jaarlijks tekort van enkele miljoenen.

  Perspectiefnota
 • Uitslag Europees Parlementsverkiezingen

  De gemeente West Betuwe maakt na het tellen van alle stemmen de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement bekend.

  Verkiezingsuitslagen voor het Europees Parlement
 • Ben je tussen 18 en 30 jaar oud? Praat mee over wonen in gemeente West Betuwe

  Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud? We horen graag jouw ervaringen op de woningmarkt. Waar loop jij tegen aan bij je zoektocht naar een huis? Wat vind jij belangrijk in een nieuw huis? Zijn er bijzondere woonvormen waar jij belangstelling voor hebt? Ga met ons in gesprek tijdens de online bijeenkomst op donderdag 20 juni van 19.00 tot 20.30 uur.

  woning jongeren
 • Schooljeugd geniet dankzij subsidie van skate-clinics van IJsclub D’n Ouwe Wiel

  Heb jij als vereniging, instelling of organisatie een goed idee voor een activiteit om meer inwoners in beweging te krijgen en te houden? Vraag hier dan subsidie voor aan bij de gemeente West Betuwe. Met de subsidie zijn de skateclinics van IJsclub d'n Ouwe Wiel mede mogelijk gemaakt. Buurtsportcoaches geven nu namens de ijsclub skatelessen op scholen.

  skateclinic
 • Voorlopige opkomstcijfer Europese verkiezingen in de gemeente West Betuwe

  Het voorlopige opkomstcijfer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in de gemeente West Betuwe is 56,4 %. Bij de vorige verkiezingen in 2019 was dit 46,32%. De definitieve uitslag volgt maandag, nadat de stembussen in alle lidstaten van de Europese Unie zijn gesloten.

  Stembureau van buitenaf bij Huis Op Hemert
 • Fiets tot uw 100ste veilig en met plezier in West Betuwe

  Op Wereldfietsdag hebben leden van fietsclub Neerijnen/Waardenburg als eerste de nieuwe Doortrappenboekjes in West Betuwe ontvangen van wethouder Wil Kosterman. Dit boekje is speciaal bedoeld voor oudere inwoners uit West Betuwe.

  Doortrappen
 • Marktpartijen werken samen aan masterplan voor uitbreidingswijk Beesd-Noord

  Van Wanrooij Projectontwikkeling, Witte Projecten en Vabo Ontwikkeling hebben woensdag 29 mei 2024 hun handtekening gezet onder een overeenkomst met de gemeente over Beesd-Noord. Hierin spreken ze af om een masterplan te maken voor het gebied.

  Jean Paul van Rossem van Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V., wethouder Jacoline Hartman, Arne Witte van Witte Projecten B.V. en René van Arnhem Vabo Ontwikkeling B.V staan naast het bord dat ze ondertekend hebben
 • Menno zegt nee tegen sigaretten zodat zijn kinderen rookvrij opgroeien

  Menno Verweij (39) uit Meteren heeft meegedaan met het stoppen-met-roken-programma Rookvrij & Fitter en is nu 16 weken rookvrij. “Sinds ik vader ben doe ik al pogingen om te stoppen. Toen in februari mijn jongste zoon werd geboren, en ik weer een keer buiten stond te roken, dacht ik dit kan echt niet meer. Dezelfde avond zag ik op Facebook een bericht hierover van de gemeente. Ik heb direct op de link geklikt en werd de volgende dag al gebeld. Geweldig hoe deze gemeente inwoners helpt de stap te zetten naar een rookvrij leven. Ik raad het iedereen aan.”

  Menno Verweij
 • Koninklijke onderscheiding voor beweegcoach voor ouderen Japke Tuiten - Heida uit Vuren

  Mevrouw Tuiten - Heida uit Vuren ontving maandag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Servaas Stoop. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor vrouwenvereniging Waalkring Vuren, vrijwilliger bij de Thaborkerk en als beweegcoach en gymjuf bij Avondlicht Herwijnen en Wittenbergzorg in Haaften.

  Japke en Servaas Stoop