Initiatieven leefbaarheidsbudget Vuren

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Kerstfair

Stichting Vuren Actief ontvangt 1700 euro voor de aanschaf van biertafels, banken, prikkabel voor LED verlichting en elektrische haardvuren. Voor onder andere de Kerstfair en andere activiteiten in Vuren.

Draagbare Speaker

Jeugdsoos De Halte ontving een bedrag van 449 euro voor de aanschaf van een draagbare speaker. De speaker kan voor verschillende activiteiten gedurende het jaar worden gebruikt, ook door andere verenigingen.

Organisatie van 'rommelroute'

Twee inwoners van Vuren ontvingen 390 euro voor de organisatie van een 'rommelroute' door Vuren. De bijdrage is specifiek bedoeld voor materiaal dat meerdere jaren is te gebruiken, zoals spandoeken en flyers.

2022

Kerstmarkt

Stichting Vuren Actief ontving 950 euro voor de organisatie van een kerstmarkt op 16 december. 

Bloemen voor bakken

Kerkrentmeesters Thaborkerk ontving 200 euro. De kerk heeft het beheer en onderhoud van de bloembakken op het plein overgenomen. De kerk heeft planten gekocht voor de bloembakken. Voor volgende jaren zorgt de organisatie zelf voor de eventuele vervanging van bloemen en planten. Na overleg om wellicht een aangepaste aanvraag te doen voor een hoger bedrag voor vaste planten is niet gekozen. 

2021

Doorgeefpuzzels

Stichting Vuren Aktief koopt 5 legpuzzels met herkenbare afbeeldingen van Vuren. Deze puzzels worden doorgegeven onder inwoners. Daarvoor ontving de Stichting Vuren Actief een bedrag van 238,50 uit het leefbaarheidsbudget.
Mensen puzzelen veel in coronatijd. Dan is het extra leuk om een puzzel met mooie plekjes uit Vuren te maken.

Ouderenmiddag

Stichting Vuren Actief ontvangt 810 euro voor de organisatie van een ouderenmiddag voor senioren uit Vuren.
Deze activiteit zorgt voor verbondenheid in het dorp Vuren. Dit gebeurt ook door samen te werken met verschillende verenigingen.

Open eettafel

Met de bijdrage van 2.000 euro organiseert de Open Eettafel Vuren een open eettafel in het dorp. De kosten bestaan uit zaalhuur, sprekers, communicatie en inkoop van de maaltijden. Deelnemers betalen zelf ook een bijdrage.

2020

Airhockeytafel   

Jeugdsoos de Halte uit Vuren ontvangt 500 euro voor de aanschaf van een airhockeytafel.
Jeugdsoos de Halte speelt een verbindende factor voor jongeren in het dorp Vuren. In de soos worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor de jeugd van 4 tot 16 jaar.

Kerstversiering  

Een inwoner uit Vuren ontvangt namens Vuren Actief een bijdrage van 185 euro om materiaal aan te schaffen voor het versieren van een kerstboom in Vuren.    
In de kerstboom zitten kerstballen met nieuwjaarswensen. De inwoners uit Vuren kunnen de wensen bekijken en zien hoe de leefbaarheid in Vuren vergroot kan worden. Inwoners worden ook aangespoord om hun tuin zo mooi mogelijk te versieren.

Kerstattentie voor ouderen en lokale ondernemers            

Inwoners uit Vuren ontvangen een bijdrage van 550 euro voor pakketjes waarmee lokale (kleine) ondernemers en (eenzame) ouderen een hart onder de riem wordt gestoken.
Het pakketje dat de vrijwilligers langsbrengen is bedoeld om lokale (kleine) ondernemers en (eenzame) ouderen een hart onder de riem te steken. Vooral in Vuren, maar ook gedeeltelijk in Herwijnen. Hierbij nemen zij een liedje met een persoonlijke boodschap op. Op een kerstkaart die bij het pakketje zit, staat een link vermeld met toegang tot een persoonlijke boodschap. Hiervoor werken zij samen met lokale partijen zoals de school, supermarkt en Vuren Actief. Een positieve actie in deze bijzondere tijd.

2019

Geluidsinstallatie De Koels

Een inwoner uit Vuren ontvangt een bedrag van 2.000 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een (mobiele) geluidsinstallatie voor dorpshuis De Koels in Vuren.
Alle leden van De Koels kunnen de geluidsinstallatie gebruiken. Dit vergroot de verbinding tussen de verschillende partijen.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Angelique Otten.