Initiatieven leefbaarheidsbudget Spijk

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Sinterklaasfeest verkleedkleding

Stichting Jeugd- en Volwassenenwerk ontvangt 560 euro voor pietenpakken en een mijter. Voor het Sinterklaasfeest.

Zandzeef

Speeltuinvereniging 't Spijkertje ontvangt 171,3 euro voor een zandzeef. Om het valzand rondom de speeltoestellen makkelijker schoon te kunnen maken.

Geluidsinstallatie

CBS De Hoeksteen ontvangt 484 euro voor een draagbare geluidsinstallatie. Voor verschillende diverse activiteiten van school en verenigingen in Spijk.

Koersballen

Dorpshuis in Spijk ontvangt 727,66 euro voor koersballen. Voor bij het nieuw verkregen koersbalspel voor het dorpshuis.

Winterfair

Een inwoner uit Spijk ontvangt 650 euro voor het organiseren van een winterfair voor het hele dorp.

Projectiescherm

Stichting Dorpshuis Spijk ontvangt 2000 euro voor een projectiescherm. Een mooie toevoeging voor de activiteiten in het dorpshuis.

2022

Lezing over de Merwedegijzelaars met aansluitend een excursie

Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf ontvangt 1.603,40 euro voor een lezing over de Merwedegijzelaars die naar kamp Amersfoort zijn gebracht door mw. Van der Starre in het dorpshuis voor alle inwoners van Spijk en Vogelswerf met aansluitend een excursie naar kamp Amersfoort. Dit om iedereen de inwoners bewust te maken van deze gebeurtenis in ons gezamenlijk verleden.

Asbaktegels met sokkel bij het dorpshuis De Lindenhof 

De Stichting DBLS / Dorpshuis De Lindehof uit Spijk ontvangt een bijdrage van 298 euro voor het plaatsen van twee asbaktegels met sokkel bij de hoofdingang op het plein voor Dorpshuis De Lindehof. Op deze plek wordt veel gerookt, sigaretten worden achteloos weggegooid tot ergernis van velen. Met het opvallend plaatsen van een asbaktegel op een sokkel worden rokers gestimuleerd hun sigaretten hierin te deponeren.
Dit draagt bij aan een fijne, schone verblijfsruimte voor inwoners en passanten.

2021

Taartje voor alle inwoners

Stichting DBLS uit Spijk wilde graag alle inwoners verrassen met een taartje. Hiervoor ontvingen zij een bedrag van 1500 euro.
De Stichting DBLS wil graag alle inwoners opvrolijken door een taartje te bezorgen. Een kleine opsteker in tijden van corona.

Openbare steiger

Werkgroep Steiger Spijk ontvangt een bijdrage van 2.000 euro voor het oprichten van de vereniging voor (openbare) steiger in Spijk.
Met een bijdrage aan de oprichting van de vereniging is het onderhoud van de steiger straks goed geregeld. De publieke toegankelijkheid van de steiger is een mooie aanwinst voor Spijk.

Lampionnenoptocht

Met een bijdrage van 1.739 euro organiseert CBS De Hoeksteen een lampionnenoptocht voor het hele dorp.
Door corona is de lampionnenoptocht is niet doorgegaan. Deze wordt later ingehaald.

Beplanten plantenbakken bij het dorpshuis

Een inwoner ontvangt een bijdrage van 766,56 euro zodat de bestaande plantenbakken bij het dorpshuis weer beplant kunnen worden.
De plantenbakken zijn door diverse inwoners op een zaterdag ingeplant. Een leuke manier om met elkaar bezig te zijn en een heel mooi eindresultaat!

Informatiebordjes bij historische locaties

Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf krijgt een bedrag van 2.000 euro voor het plaatsen van infobordjes bij historische locaties gedurende een jaar.

Beamer met projectiescherm voor dorpshuis

Voor de aanschaf van een beamer met projectiescherm voor het dorpshuis in Spijk ontving de Stichting Dorpshuis Spijk een bijdrage van 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget.
De oude beamer voldeed niet meer, daarom is het fijn dat er nu een goede installatie komt, zodat alle verenigingen hier gebruik van kunnen maken. 

Prikverlichting op dorpshuisplein

Een inwoner uit Spijk krijgt een bijdrage van 1.697,35 euro voor de aanschaf van prikverlichting op palen die op het dorpshuisplein in Spijk worden opgehangen.
Dankzij de inspanning van een aantal inwoners staan er nu grote houten palen met prachtige sfeerverlichting op het plein bij het dorpshuis. Het wordt een gezellig plein met de lampjes en de eerder geplaatste plantenbakken.

2020

In 2020 ontving Spijk geen bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2019

Bankjes bij beweegroute

Een inwoner ontvangt 1950 euro voor het plaatsen van twee bankjes bij de nieuw aan te leggen beweegroute.
Samen met onder andere Welzijn West Betuwe wordt ervoor gezorgd dat de beweegroute een mooie route wordt voor jong en oud om in de buitenlucht te bewegen.

Parasol voor open eettafel

Het dorpshuis ontvangt 337,59 euro voor de aanschaf van een parasol voor de open eettafel.
Op deze manier kan iedereen die gebruik maakt van de open eettafel en het dorpshuis in de zomer lekker met elkaar buiten zitten zonder last te hebben van de zon. Zo kan men elkaar binnen en buiten ontmoeten.

Pannen en slowcooker open eettafel

Het dorpshuis ontvangt 689,58 euro voor de aanschaf van nieuwe pannen en een slowcooker voor de open eettafel.
Er werd gekookt met sterk verouderd materiaal, wat het lastig maakte voor de vrijwilligers. Nu kan er gezamenlijk makkelijker een lekkere maaltijd bereidt worden.

Tweedehands combisteamer

Het dorpshuis ontvangt 2000 euro voor de aanschaf van een tweedehands combisteamer.
Ook deze is bedoeld om makkelijker te kunnen koken voor iedereen die gebruikt maakt van de open eettafel.

Boottocht, fietstocht, speciale editie Spijkerschrift

Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf ontvangt 2000 euro voor het organiseren van een aantal activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget?

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.