Initiatieven leefbaarheidsbudget Rhenoy

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Schmink

Stichting Opwaarts ontvangt 250 euro voor schmink. Om kinderen te schminken tijdens de kerstmarkt

Photobooth

Stichting Opwaarts ontvangt 350 euro voor een Photobooth. Voor tijdens de kerstmarkt en andere activiteiten.

Bosmaaier

Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 847,27 euro voor een bosmaaier. Om de randen langs de bloemenvelden te kunnen maaien. De maaimachine van de aannemer kan daar niet bij.

Verlichting

Stichting Opwaarts ontvangt 750 euro voor aanbrengen van verlichting voor boven het biljart in het dorpshuis.

Parasols en partytent

Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 1118 euro voor parasols en een partytent voor activiteiten.

Halloween activiteiten

Een inwoner van Rhenoy ontvangt 1.100 euro voor het organiseren van Halloween activiteiten in Rhenoy.

Kerstboom

Een inwoner van Rhenoy ontving 453,15 euro voor de aanschaf van een kerstboom voor een vlaggenmast op het veldje bij de Oudenborch als ontmoetingspunt voor de buurt tijdens kerst. 

Hogedrukspuit voor speeltuin

Stichting Opwaarts Rhenoy ontvangt 450 euro voor de aanschaf van een hogedrukspuit voor het terras en verharding in de speeltuin.

2022

Bushalte met fotofolie

Een inwoner van Rhenoy ontvangt 954,98 euro voor het inititatief om de bushalte te bestickeren met fotofolie. Om te voorkomen dat vogels tegen de ramen vliegen en om een mooiere uitstraling te hebben bij de entree van het dorp.

Kerstfair/-markt

Een inwoner uit Rhenoy ontvangt 250 euro voor de organisatie van een Kerstfair/-markt in Rhenoy op 3 december 2022, inclusief muziek. Het doel is om ook in dit seizoen inwoners uit Rhenoy en omstreken (jong en oud) een paar uurtjes, buiten, samen te brengen.  

Kleurenverlichting voor het podium van het Dorpshuis

De Stichting Opwaarts Rhenoy ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van kleurenverlichting voor het podium van het dorpshuis. Hierdoor is het podium geschikt voor meer activiteiten, zoals bijvoorbeeld de schoolmusical. Alle gebruikers van het dorpshuis mogen gebruik maken van de installatie.

Muziekinitiatief 'Muziek aan de Linge'

Voor de organisatie van 'Muziek aan de Linge' ontvangt een inwoner van Rhenoy een bedrag van 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit betreft een muziekmiddag voor alle dorpsgenoten en passanten. Deze middag staat voor elkaar ontmoeten onder het genot van relaxte live jazz en bluesmuziek. De toegang is gratis. Men moet wel hun eigen hapje, drankje en picknickkleedje meenemen. Tevens hebben mensen die langsvaren de mogelijkheid om aan wal aan te leggen.

Family Food en Fun festival 

Een inwoner uit Rhenoy ontvangt 2.000 euro voor de organisatie van het Family Food & Fun Festival in augustus 2022. Jong en oud genieten samen van een pubquiz, een hapje eten bij de foodtruck en genieten van muziek.

Activiteiten Koningsdag 

Een inwoner van Rhenoy onvangt 750 euro voor de aanschaf van materiaal voor het organiseren van verschillende activiteiten rondom Koningsdag 2022. Er vindt een buitenfeest plaats met onder andere een fietsspeurtocht, een vrijmarkt en een walking lunch.

2021

Hellingbaan terras dorpshuis

Stichting Opwaarts ontvangt 550 euro voor een hellingbaan voor het terras van het dorpshuis. 
Dit initiatief draagt bij aan de toegankelijkheid van het dorpshuis.

Speel- en spetterdag voor kinderen

Vereniging dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 700 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de organisatie van een speel- en spetterdag voor kinderen in Rhenoy. 
Diverse waterattracties zorgen voor een spectaculaire belevenis voor de jeugd in Rhenoy.

Gereedschap voor onderhoud

Stichting Opwaarts uit Rhenoy krijgt 935 euro om er gereedschap voor aan te schaffen voor onderhoud van het dorpshuis, de speeltuin en bij overige activiteiten.
Rhenoy heeft een flink aantal actieve vrijwilligers. Door de aanschaf van materiaal voor onderhoud kunnen zij voorlopig weer vooruit.

Mobiele geluidsinstallatie

Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 1500 euro voor de aanschaf van een mobiele geluidsinstallatie voor het timmerdorp, Burendag, de wielerronde, enzovoorts.
Een mobiele geluidsinstallatie is onmisbaar bij de vele activiteiten in Rhenoy. Mooi dat de diverse verenigingen samenwerken en het gebruik met elkaar afstemmen.

Vouwwand voor de foyer in het dorpshuis 

De Stichting Opwaarts uit Rhenoy krijgt 2.000 euro voor de aanschaf van een vouwwand met fotofolie. De vouwwand is voor de foyer van het dorpshuis in Rhenoy.
Dankzij het bekleden van de vouwwand met foto's uit het dorp krijgt het dorpshuis een mooiere en gezellige uitstraling.

Vouwwand voor de grote zaal in het dorpshuis

De Stichting Opwaarts uit Rhenoy krijgt 2.000 euro voor de aanschaf van een vouwwand met fotofolie voor de grote zaal van het dorpshuis in Rhenoy.
Zo krijgt ook de andere zijde van de wand mooie foto's voor een beetje extra gezelligheid.

2020

Biertafels

Stichting Opwaarts ontvangt 280 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van twee biertafels voor diverse activiteiten in Rhenoy.

Kostuum voor Sinterklaas

Vereniging dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 1.500 euro voor het kostuum van Sinterklaas. 
Sinterklaas zorgt jaarlijks voor veel plezier in Rhenoy. Ook de Sint heeft zo af en toe een nieuw kostuum nodig. Dankzij een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget loopt de Sint er de komende jaren weer netjes bij.

Materialen onderhoud tuinhuis

Stichting Opwaarts ontvangt 300 euro voor schilder- en opknapmaterialen voor het tuinhuis.

Podiumgordijnen dorpshuis

Stichting Opwaarts ontvangt 1.900 euro voor de aanschaf van podiumgordijnen voor het dorpshuis.

Renovatie biljarttafel

Biljartvereniging de Betuwepoort uit Rhenoy ontvangt 1.280 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de renovatie van een mobiele biljarttafel.
Het initiatief van deze vereniging draagt bij aan de leefbaarheid in het dorp Rhenoy.

Reinigingsset zonnecollectoren

Stichting Opwaarts ontvangt 1.168,62 euro. Dit is voor de aanschaf van een reinigingsset voor zonnecollectoren voor diverse organisaties in Rhenoy

Zwerfkast voor elektra

Stichting Opwaarts ontvangt 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een zwerfkast voor elektra voor diverse activiteiten in Rhenoy.

Rhenoy, bomen speelveld

Speeltuin en groencommissie Rhenoy ontvangt 1.207 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is voor het aan- en verplanten van bomen op het speelveld Oudenborch en bij de ingang van de wijk (bij de Lingedijk).
Met de aan- en verplant van bomen krijgen zowel de ingang van de wijk als speelveld Oudenborch weer een frisse en groene uitstraling.

Materialen open eettafel en presentjes

Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 750 euro. Dit is een bijdrage voor de aankleding van de open eettafel (materialen) en presentjes voor ouderen in Rhenoy.
Een bijdrage aan de open eettafel en voor presentjes voor ouderen zorgt, juist in deze moeilijke coronatijd, voor extra cohesie in de samenleving in Rhenoy.

2019

Geluidsinstallatie

Het dorpshuis ontvangt 2000 euro voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie voor het dorpshuis. Dit was hard nodig, de oude installatie werkte niet goed meer en was aan vervanging toe.
Nu kan iedereen tijdens de vele activiteiten in het dorpshuis weer genieten van een helder klinkende installatie.

Smart-tv

Het dorpshuis ontvangt 1248,48 euro voor de aanschaf van een Smart-tv voor in het dorpshuis. Nu kan iedereen lekker samen sportwedstrijden bekijken bijvoorbeeld.

Tuinbanken

Het dorpshuis ontvangt 215 euro voor de aanschaf van een aantal banken voor in de tuin van het dorpshuis, bij de serre.
Zo kan men met elkaar buiten samenkomen en bijpraten. Ook kunnen de banken bij activiteiten gebruikt worden.

Verlichting serre dorpshuis

Het dorpshuis ontvangt 621 euro voor de aanschaf van verlichting voor de serre van het dorpshuis.
Op deze manier wordt het nog gezelliger om activiteiten te organiseren in de serre, of gewoon gezellig met elkaar een drankje te doen.

Software Klepperman

De VDR ontvangt 1000 euro voor de aanschaf van software voor de Klepperman.
De Klepperman is al vele jaren het middel om de inwoners van Rhenoy te informeren over het wel en wee in hun dorp. Om te zorgen dat dit ook voor de komende jaren zo blijft, was nieuwe software nodig.

Aankleding watertappunt

De VDR ontvangt 1000 euro voor de aankleding van het watertappunt. Zo wordt onder andere de bestrating aangepakt.

Oliebollenpan

De VDR ontvangt 1000 euro voor de aanschaf van een oliebollenpan.
Deze wordt niet alleen gebruikt voor oud en nieuw, maar kan het hele jaar door worden gebruikt bij allerlei activiteiten in en rond het dorpshuis of speeltuin. Zo kan iedereen er van genieten.

Automatische Externe Defibrillator (AED) bij de Protestantse Kerk

De Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy ontvangt 1650 euro voor een AED met buitenkast bij de PKN kerk op de Brink. Zo is Rhenoy weer een stukje veiliger.
Een AED op deze locatie draagt bij aan een goede dekkingsgraad van AED’s in de gemeente.

Vogelhuisjes Eikenbomen Provincialeweg

De Bloeiende Betuwe ontvangt 1610,76 euro voor de aanschaf van vogelhuisjes langs de Provincialeweg. De schoolkinderen beschilderen de huisjes.
De vogelhuisjes dragen bij aan de bestrijding van de Eikenprocessierups. De vogels eten de rupsen. Zo lossen de kinderen samen met de gemeente en de Provincie hopelijk een probleem op.

Losse podium delen dorpshuis

Het dorpshuis ontvangt 1089 euro voor de aanschaf van losse podium delen voor het dorpshuis. Deze kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld optredens. Zo kan er nog vaker gebruik worden gemaakt van het dorpshuis en kunnen inwoners elkaar ontmoeten.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget?

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.