Initiatieven leefbaarheidsbudget Neerijnen

Onderstaande activiteiten in Neerijnen ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Kerstlichtjestocht

Ouderraad basisschool van Freule van Pallandt Neerijnen ontvangt 1993 euro voor partytenten en vuurkorven. Voor de kerstlichtjestocht met en door het dorp.

Houten banken

Dorpstafel Neerijnen ontvangt 2000 euro voor het laten maken van houten banken. Deze banken worden gemaakt van de eik die in Neerijnen heeft gestaan. De bankjes komen op verschillende plekken te staan en zo wordt ontmoeting gestimuleerd.

2022

Lichtboom

Een inwoner uit Neerijnen ontvangt namens Wandel voor het Leven een bijdrage van 835,80 euro voor de aanschaf van een grote lichtboom met drie kunstkerstbomen er omheen, waarin mensen kerstballen kunnen hangen met wensen en gedachten met betrekking tot familie, vrienden die kankerpatiënt zijn/waren.

2021

Informatieborden bij bijenhotels Kasteeltuin en Stroomhuis

Dorpstafel Neerijnen ontvangt 1315 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor het plaatsen van informatieborden bij twee bijenhotels. 
De informatieborden helpen mensen bewust te maken van het belang van bijen en biodiversiteit. Een activiteit voor inwoners bij de onthulling van de borden draagt bij aan de saamhorigheid in het dorp.

2020

Aanschaf tenten, tafels en koffiespullen

Dorpstafel Neerijnen ontvangt een bijdrage van 1.859 euro voor de aanschaf van tenten, tafels en koffiespullen.
Actieve inwoners willen meer zelf kunnen organiseren. Tenten, tafels en koffiespullen komen hierbij goed van pas.

Aanschaf beamer en geluidsapparatuur

Dorpstafel Neerijnen ontvangt een bijdrage van 1.827 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is voor de aanschaf van een mobiele beamer en geluidsapparatuur.
Actieve inwoners willen meer zelf kunnen organiseren. Een beamer en geluidsapparatuur komen hierbij goed van pas.

Maaimachines

Een inwoner ontvangt 975 euro voor de aanschaf van gereedschap voor het maaien van bloeiende bermen in Neerijnen. 
Met de aanschaf van maaimachines ondersteunen we een groep inwoners die zelf een aantal bloeiende bermen willen maaien. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in Neerijnen.

2019

Bloeiende bermen

Een inwoner uit Neerijnen ontvangt namens de Dorpstafel Neerijnen een bijdrage van 500 euro voor het initiatief om bloeiende bermen te realiseren in het dorp Neerijnen.
Met deze bijdrage worden in het voorjaar van 2020 bloembollen in de bermen gepoot en bloemenmengsel gezaaid, waardoor fraaie bloeiende bermen ontstaan. Ook is het gezamenlijk poten en zaaien goed voor contacten tussen inwoners van het dorp.

Nazaat Anne Frank-boom

Een inwoner uit Neerijnen ontvangt een bedrag van 2.000 euro. Dit is een bijdrage voor het planten van een nazaat van de Anne Frank-boom en het uitvoeren van een herdenking.
Het is mooi om een herinneringsboom te planten en dan met name wanneer het gaat om een nazaat van de Anne Frank-boom uit Amsterdam. De groep heeft niet alleen de boom geplant, maar gebruikt hem ook voor herdenkingen. In de nabije toekomst wordt er ook nog een boord bij geplaatst.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Petra Bazuin.