Initiatieven leefbaarheidsbudget Meteren

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Feesttent

Oranjevereniging Meteren ontvangt 750 euro voor vervanging verdeelkasten en kabelhaspels feesttent. Voor diverse activiteit die de Oranjevereniging organiseert voor jong en oud. Hierdoor is er veel gelegenheid voor de inwoners van Meteren en bezoekers van buitenaf om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Vlaggenmast en boom

Buurtbewoners van het Buitenbos in Meteren ontvangt 2000 euro voor een vlaggenmast en led-kerstboom. Om een mooie locatie voor ontmoeting, die tijdens allerlei activiteiten die met buurtbewoners van het Buitenbos worden georganiseerd, te realiseren.

Halloween

Een inwoner uit Meteren ontvangt 2000 euro voor een zwarte tent, materiaal om de kern te versieren en flyers. Voor het jaarlijks organiseren van Halloween in het dorp.

Herinrichting terras achter de jeugdsoos

De jeugdsoosMedua in Meteren ontving 2.000 euro voor het inrichten van een gezellig terras achter het pand van de jeugdsoos voor de jeugd van 16-27 jaar uit Meteren. 

2022

Nieuwe verdeelkasten en kabelhaspels voor de feesttent

De Oranjevereniging Meteren ontvangt 500 euro voor de vervanging van verdeelkasten en kabelhaspels voor de feesttent.

Versterken communicatie met inwoners van Meteren

De Dorpsraad Meteren ontvangt een bedrag van 1.703 euro voor de uitvoering van onderwerpen op de Kernagenda van Meteren. In dit geval is dat voor het versterken van de communicatie met de inwoners van Meteren.

Hondenspeelveld in Meteren (De Plantage)

Een inwoner van Meteren ontvangt een bedrag van 2.000 euro voor het realiseren van een (eerst tijdelijk en later definitief) hondenspeelveld op de Plantage in Meteren. Hiervoor is de aanschaf van een verplaatsbaar hekwerk c.q. omheining nodig om dit tot stand te brengen. 

Verbetering recreatie rondom de Kalenbergse Plas

Een inwoner van Meteren ontvangt een bedrag van 5.808 euro voor de uitvoering van onderwerpen op de kernagenda Meteren. In dit geval het onderwerp Recreatie rondom de Kalenbergse Plas verbeteren.

Materiaal voor organiseren jaarlijkse activiteiten

De bewonerscommissie Waterkade ontving een bijdrage van 1.995 euro voor het aanschaffen van onder andere banken, tafels, een tent en een speakerset. Deze materialen kunnen worden ingezet voor het jaarlijks organiseren van diverse activiteiten in de wijk. 

LED-feestverlichting en zand voor feesttent Kalenbergseplan

Oranjevereniging Meteren ontving een bijdrag van 1.378,70 euro voor de aanschaf van LED-feestverlichting en zand voor het plaatsen van een feesttent op het terrein Kalenbergseplan in Meteren. Deze lampen zijn zuiniger in het verbruik, veiliger en duurzaam. Deze verlichting kan (in overleg) ook door andere verenigingen uit Meteren worden gebruikt. Om de feesttent veilig te kunnen plaatsen is zand nodig om de ondergrond (grasveld) te egaliseren. 

2021

Bloembakken dorpshuis

Dorpshuis Meteren ontvangt 1197,98 euro uit het leefbaarheidsbudget. Met de bijdrage worden twee betonnen bloembakken en plantjes aangeschaft. De ingang van het dorpshuis wordt opgefleurd en beter zichtbaar voor bezoekers. 
Met deze bijdrage krijgt het dorpshuis meer uitstraling. Het dorpshuis is een belangrijke plaats om elkaar te kunnen vinden en iets gezelligs met elkaar te doen.

Vlaggetjes inwoners

Oranjevereniging Meteren ontvangt 1848,47 euro voor de aankoop van herbruikbare vlaggetjes en een ijsje voor de inwoners van Meteren. 
Met de herbruikbare vlaggetjes kan iedereen elk jaar met Koningsdag het huis versieren. Dit zorgt voor een feestelijke verbinding in Meteren.

2020

Puzzelboekje

Oranjevereniging Meteren ontvangt 1.175,45 euro voor een puzzelboekje,  
Dit boekje wordt door vrijwilligers huis-aan-huis bezorgd bij alle inwoners van Meteren. Het is bedoeld als opkikkertje in deze bijzondere tijd rondom de coronacrisis. Het boekje wordt gedeeltelijk gesponsord door de middenstand van Meteren.

2019

Straatversieringswedstrijd 

Oranjevereniging Meteren ontvangt een bijdrage van 2.000 euro. Dit is voor het organiseren van een straatversieringswedstrijd in Meteren tijdens de Koningsweek 2020.
Met de bijdrage kan de vereniging een leuke versieringswedstrijd van alle straten in Meteren organiseren tijdens de Koningsweek in 2020. We hopen dat Meteren een schitterend versierd dorp wordt en dat de cohesie in het dorp wordt versterkt.

Kerstmiddag en –avond

Lions Club Geldermalsen ontvangt 385 euro voor het organiseren van een Kerstmiddag- en avond in 2019.
Hiermee wordt jong en oud in Meteren een prettige middag en avond bezorgd en wordt de leefbaarheid vergroot.

Buurtactiviteit met springkussen

De inwoners van De Wikke, Dorsvlegel en Kuyckshof willen elkaar beter leren kennen. Hiervoor organiseerden ze op 7 september 2019 een buurtactiviteit met springkussen voor de kinderen. Uit het leefbaarheidsbudget ontvangen zij een bedrag van 240 euro om tijdens de buurtactiviteit voor de kinderen een groot springkussen te plaatsen.
De buurtactiviteit is ook de start van de oprichting van een buurtvereniging in deze nieuwe wijk. Deze buurtvereniging gaat in de toekomst meer activiteiten organiseren. Hiermee wordt het voor de inwoners nog prettiger wonen.

AED met buitenkast, voetbalveld

In overleg met vv MVV ’58 en het dorpshuis, ontvangt een inwoner uit Meteren een bedrag van 2.000 euro. Dit is een bijdrage voor het plaatsen van een AED met een buitenkast bij het sportveld van de Meterse Voetbal Vereniging 1958.
De omgeving van het voetbalveld valt buiten het huidige dekkingsgebied van de al bekende AED. Nu kan ook op het sportveld sneller hulp verleend worden bij hartfalen. Maar ook de omgeving van het sportveld deze AED gebruiken als dat nodig is.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Patricia Visee.