Initiatieven leefbaarheidsbudget Heukelum

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Ballenlijn

Stichting Heukelum Aktief ontvangt 1780 euro voor een ballenlijn. Voor de veiligheid van kinderen in zwemplas de Rietput.

Fysieke en sociale kaart

Stichting Heukelum Aktief ontvangt 928 euro voor het produceren van een fysieke sociale kaart. Een kaart waarop inwoners van Heukelum gegevens van zorg-, welzijns-, maatschappelijke en gemeentelijke organisaties kunnen vinden.

Activiteiten voor oudere jeugd

Stichting Jaarmarkt Heukelum 2.000 euro voor het huren van attracties voor oudere jeugd voor het 50-jarig jubileum van de jaarmarkt in Heukelum. 

Nieuwe tv-schermen voor het dorpshuis

Een bijdrage van 2.000 euro voor Stichting Heukelum Aktief voor de aanschaf van twee tv-schermen voor het dorpshuis als vervanging van de verouderde beamers en schermen. 

Kerstversiering 

Een inwoner van Heukelum ontvangt  833,35 euro voor het aanschaffen van zestien lantaarnpalen met kerstkransen en led-verlichting. Als proef hebben inwoners afgelopen december aan drie palen kransen gehangen, daar zijn veel positieve reacties op gekomen. 

2022

Aanvulling Sinterklaas-outfit

Een inwoner van Heukelum ontvangt 625 euro voor de aanschaf van een Sinterklaasbaard als aanvulling op de eerdere aanvraag voor een pak, te gebruiken door alle verenigingen van Heukelum. 

Buitenkast voor de AED

Heukelum Aktief ontvangt 902 euro voor de aanschaf van een buitenkast voor de AED in het dorpshuis.

Sinterklaasschuur

Een inwoonster van Heukelum ontvangt 675 euro voor de organisatie van een 'Sinterklaasschuur' in Heukelum. Een schuur waar Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Heukelum zal wonen en waar de kinderen hem kunnen bezoeken. Een leuk initiatief voor alle kinderen van Heukelum en omstreken.

"Lichtjes voor Heukelum", een bijeenkomst om dierbaren te herdenken.

Een inwoner van Heukelum ontving 475 euro voor de organisatie van 'een licht, lichte bijeenkomst om te herinneren' onder de titel "Lichtjes voor Heukelum". Een bijeenkomst met de mogelijkheid voor alle inwoners van Heukelum om met lichtjes hun dierbaren te herdenken en samen te zijn.

Nieuwe mobiele geluidsinstallatie voor Heukelum

De Stichting Ouderraad OBS De Rietput ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van een mobiele geluidsinstallatie voor de diverse verenigingen in Heukelum. De huidige installatie is al zo oud, dat de kwaliteit slecht is. Doordat alle verenigingen gebruik kunnen maken van de installatie, is deze multi-inzetbaar. Denk hierbij aan het Krakelingendorp, jaarmarkt, sponsorlopen, schoolactiviteiten, activiteiten van de speeltuin en van Heukelum Aktief. De aanvraag wordt, namens de verenigingen, gedaan door de ouderraad van OBS De Rietput, omdat de installatie op de school centraal bewaard wordt.

Nieuw pak voor Sinterklaas

Een inwoner uit Heukelum ontvangt een bijdrage van 750 euro voor het volgende initiatief: een nieuw Sinterklaaspak voor Sinterklaas. De Sint komt al jaren op bezoek in Heukelum: op school, de voetbal, het kinderdagverblijf, etc.. Het huidige pak is al 45 jaar oud, dus het wordt tijd voor de Sint om een nieuwe outfit te krijgen.

Mobiele pinautomaten 

Stichting Jaarmarkt Heukelum ontvangt 499,95 euro voor de aanschaf van vijf mobiele pinautoimaten voor verschillende evenementen in Heukelum, zoals de jaarmarkt, de Krakelingenloop en dergelijke. Hierdoor hoeven medewerkers geen contact geld meer bij zich te hebben en zijn transacties meer van deze tijd.

2021

Picknicktafel en verf

Speeltuin de Bezander ontvangt 464 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit een bijdrage voor de aanschaf van een picknicktafel, verf en kwasten voor speeltuin de Bezander in Heukelum.
De picknicktafel maakt deze speeltuin nog gezelliger voor de kinderen in Heukelum.

Sport- en fitnesstoestellen voor volwassenen in de speeltuin

Speeltuinvereniging De Beerakker ontvangt 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget.
Met de bijdrage koopt de speeltuinvereniging sport- en fitnesstoestellen voor volwassenen. 
Met de aanschaf van sport-  en fitnesstoestellen voor volwassenen wordt de speeltuin een plek voor alle leeftijden.

Dag voor de jeugd

Speeltuinvereniging De Beerakker ontvangt 970,47 euro uit het leefbaarheidsbudget.
Dit is een bijdrage voor de organisatie van een sport-, spel- workshopdag voor de jeugd.

Twee lantaarnpalen op de speeltuin 

De Beerakker in Heukelum ontvangt een bijdrage van 1833 euro. Dit is voor de plaatsing van twee lantaarnpalen op het terrein van de speeltuin.
Dankzij de inspanning van de speeltuinvereniging is de speeltuin nu mooi verlicht. Ook draagt dit bij aan de veiligheid.

Een presentje voor alle inwoners in coronatijd

De Werkgroep Kernagenda Heukelum krijgt een bijdrage van 1.190,85 euro voor het verzorgen van een presentje voor alle inwoners in Heukelum. 
Een mooi initiatief van de werkgroep. Iedereen een kaarsje in donkere tijden.

2020

Bladblazer voor verenigingen

Speeltuinvereniging De Beerakker uit Heukelum ontvangt 749 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een bladblazer voor de speeltuin en andere verenigingen in Heukelum.
Met deze bijdrage voor een bladblazer ligt de speeltuin, en waarschijnlijk ook andere plekken in het dorp, er straks weer mooi bij.

Speeldagen jeugd

Speeltuinvereniging de Beerakker uit Heukelum ontvang 1.708 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor twee speeldagen voor de jeugd in augustus. 
Een gezellige speelmiddag voor de kinderen uit Heukelum draagt bij aan de leefbaarheid in het stadje.

IJsbaan krakelingendorp

Stichting Heukelum Aktief ontvangt 1.384 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor een ijsbaan tijdens het krakelingendorp in de zomervakantie.
Dit initiatief brengt de jeugd van de twee basisscholen in Heukelum samen.

2019

Veegmachine

De speeltuinvereniging ontvangt 1.971 euro voor de aanschaf van een veegmachine.
Deze kan door alle verenigingen in Heukelum gebruikt worden bij evenementen en activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het vegen van de ijsbaan.

Waterpomp voor recreatieterrein Koornwaard

De Koornwaard ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van een waterpomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water uit de Linge naar het vooraan bij de dijk gelegen recreatieterrein gepompt wordt.
Zo blijft het terrein mooi groen en verzorgd. Iedere inwoner van Heukelum en ook toeristen kunnen ervan genieten.

Picknicktafels en banken

Heukelum Aktief ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van picknicktafels en banken voor zwemplas de Rietput. Zo wordt het recreatieterrein nog mooier en kan men hier bij een mooie dag lekker wat eten of drinken.
Dit draagt bij aan de ontmoetingsfunctie van de Rietput en de leefbaarheid in Heukelum.

Automatische Externe Defibrillator(AED) bij de voetbalvereniging

Voetbalvereniging Heukelum ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van een AED.
Op deze manier is ook dit deel van Heukelum een stukje veiliger geworden.

75 jaar bevrijding

Het Heukelums Mannenkoor ontvangt 2.000 euro voor het drukken van flyers voor 75 jaar bevrijding.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget?

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.