Initiatieven leefbaarheidsbudget Gellicum

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Sinterklaas

Sinterklaas commissie Gellicum ontvangt 800 euro voor versieringen, pietenpakken, inpakpapier, partytent voor de intocht van Sinterklaas.

27 nieuwe sporttenues voor activiteiten

Een inwoner van Gellicum ontving een bedrage van 612,41 euro voor de aanschaf van 27 sporttenues voor allerlei activiteiten in Gellicum, zoals het dorpsfeest, dorpenvoetbal, West Betuwe spelen en dergelijke.

Bloembollen worden geplant langs de Lingedijk richting Asperen

De Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontving 375 euro voor het initiatief om samen met andere inwoners bloembollen te planten langs de Lingedijk, vanaf het Lingelandje richting Asperen.

2022

Aanvullingen voor de open eettafel

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 260 euro voor het vervangen en aanvullen van benodigdheden voor de open eettafel in Gellicum. De open eettafel is voor bewoners van 60 jaar en ouder. Samen eten en verhalen over het dorp vertellen zorgen voor verbinding.

Nieuwe software voor het biljart

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 300 euro voor de aanschaf van software voor het biljart. De software waardoor ook sponsoren zich kunnen laten zien is verouderd. Vernieuwing kan voorkomen dat de contributie omhoog gaat en mensen afhaken. Voor een relatief klein bedrag kan er een boost worden gegeven aan dit initiatief.

Inductiefornuis voor het dorpshuis

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontving 2.000 euro voor de aanschaf van een inductiefornuis ter vervanging van het huidige verouderde gas gestookte fornuis.

Wekelijks bridge-avondje

De Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 750 euro voor de aanschaf van materialen voor de organisatie van een wekelijks bridge-avondje in het buurthuis, inclusief lessen.

2021

Diverse materialen activiteiten

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 1405,22 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor decoratiematerialen, keukenbenodigdheden en glaswerk voor diverse evenementen en activiteiten in Gellicum. 
Met de aanschaf van deze materialen kunnen activiteiten gefaciliteerd worden. Deze activiteiten zorgen voor ontmoeting en saamhorigheid in het dorp.

Picknicktafel en bank

Stichting De Vliet uit Gellicum krijgt 1.965 euro voor de aannschaf van een picknicktafel en bank bij de 'entree' en 'uitgang' van Gellicum. 
De huidige picknicktafel bij de entree van het dorp is nodig aan vervanging toe. De speeltuinvereniging zorgt voor een duurzaam exemplaar, die lang mee gaat.

Picknickset en het opknappen Lingelandje

Stichting De Vliet uit Gellicum krijgt 1.965 euro voor de aanschaf van een picknickset en het opknappen van het Lingelandje.

Halloweentocht

Stichting Heerlijckheyt Gellicum krijgt een bijdrage van 556,14 euro voor de organisatie van een Halloweentocht in Gellicum.
Gelukkig mag er weer het een en ander georganiseerd worden en vindt er in Gellicum een echte Halloweentocht plaats, compleet met spoken en andere enge dingen. Goed georganiseerd door het buurthuis!

Lichtjestocht

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 1.004,30 euro voor de organisatie van een lichtjestocht in het dorp.
De lichtjestocht is helaas niet doorgegaan door Corona. Dit wordt later ingehaald. 

Vernieuwen biljartlaken

Stichting Heerlijckheyt Gellicum en Biljartvereniging Krijt op Tijd krijgen een bijdrage van 1.004,30 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is voor de aanschaf van een nieuw biljartlaken en een dekzeil voor het biljart in het Buurthuis in Gellicum.
Fijn dat een actief buurthuis en een actieve biljartvereniging nu weer jaren kan biljarten.

2020

Buitenkeuken dorpshuis en kookclub

Kookclub dorpshuis de Heerlijckheyt uit Gellicum ontvangt 822,99 euro. Deze bijdrage is voor de aanschaf van een buitenkeuken voor het dorpshuis en kookclub.
Gezellig samen koken zorgt voor verbinding tussen de inwoners van het dorpje Gellicum.

Herstel dorpspomp buurthuis

Communicatie Commissie Gellicum ontvangt 1.950 euro voor het herstellen van de dorpspomp bij het buurthuis in Gellicum.
Mooi dat de historische pomp in het dorp wordt hersteld.

Kerstattentie

Stichting de Vliet uit Gellicum ontvangt een bijdrage van 300 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor een kerstattentie (kerstbrood) voor alle inwoners van Gellicum.
Door dit initiatief wordt de leefbaarbaarheid en de samenhang in Gellicum versterkt.

Hortensia's

Stichting De Vliet / Oranje Comite Gellicum ontvangt 138 euro voor het huis-aan-huis bezorgen van hortensia's aan de inwoners van Gellicum.
Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zitten mensen veel thuis. Als opkikkertje ontvangen alle inwoners van Gellicum namens de oranjevereniging een mooie hortensia.

Materialen dorpshuis

Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt 995 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor een beamer, HDMI switch en kabels voor het dorpshuis in Gellicum.
Het doel van het leefbaarheidsbudget is het stimuleren van initiatieven die de leefbaarheid versterken in de dorpen en stadjes. Het dorpshuis is belangrijk voor de leefbaarheid in Gellicum.

2019

Een mobiele geluidsinstallatie voor Stichting Heerlijckheyt

De Stichting Heerlijckheyt Gellicum ontvangt een bedrag van 2.000 euro voor de aanschaf van een mobiele geluidsinstallatie.
Een mobiele geluidsinstallatie zorgt voor een mooi geluid tijdens activiteiten in het dorp.

Circus en jeu-de-boules dag

Het dorpshuis ontvangt 1.065 euro voor het organiseren van een circus en jeu-de-boules toernooi tijdens Burendag.
Tijdens deze dag kan jong en oud genieten van circusworkshops, muziek en lekker samen jeu-de-boulen. Het dorpshuis is open voor een drankje.

Heaters voor nieuwjaarsduik

Een inwoner ontvangt 1.472 euro voor de aanschaf van heaters. Deze kunnen worden gebruikt voor de traditionele Gellicumse nieuwjaarsduik in de Linge, maar ook voor allerlei andere activiteiten.

Middag voor ouderen en jongeren

De speeltuinvereniging ontvangt 1.180 euro voor het organiseren van een leuke middag in mei 2020 voor oud en jong. Denk aan een huifkartocht en workshops.
In verband met corona is deze activiteit helaas niet doorgegaan, maar de bedoeling is om dit alsnog te organiseren, als het weer mogelijk is.

Tijdelijke tent aan dorpshuis

Het dorpshuis ontvangt 2.000 euro voor de aanschaf van een tijdelijke tentconstructie aan de zijkant van het dorpshuis om de capaciteit te vergroten.
Gellicum heeft een relatief klein dorpshuis en door deze slimme constructie kunnen er meer mensen genieten van alle leuke activiteiten die in en rond het dorpshuis georganiseerd worden.

Meer weten?

Meer weten over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.