Initiatieven leefbaarheidsbudget Asperen

Onderstaande activiteiten ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Lichtsnoeren/prikkabels

Een inwoner uit Asperen ontvangt 1941,7 euro voor de aanschaf van lichtsnoeren/prikkabels. Om steeds voor kortere perioden uit te lenen aan bewoners, (sport)verenigingen en het dorpshuis.

Groencommissie

Een inwoner uit Asperen ontvangt 1496,01 euro voor de aanschaf van materialen. Voor het opstarten van een groencommissie, draaiend onder de Stadsraad Asperen.

Victor Veilig poppen

Inwoner uit Asperen ontvangt 526,23 euro voor vier Victor Veilig poppen en een informatiebord 'let op spelende kinderen'. Voor gebruik in de openbare ruimte in Asperen.

Koersbalspel voor de BOP

De BOP in Asperen ontving een bijdrage van 1.520,70 euro voor het aanschaffen van een koersbalspel voor de BOP.

2022

Anti-snus'-campagne

De stadsraad Asperen ontvangt 1.663,75 euro voor het voeren van een 'anti-snus'-campagne.

Onkruidborstels voor de bosmaaier

Stadsraad Asperen ontving 214,60 euro voor het aanschaffen van vier stalen onkruidborstels voor de bosmaaier. Uit evaluatie van het gebruik de afgelopen maanden is gebleken dat de huidige plastic borstels niet voldoen. Zij zorgen voor microvezels in het gras, dit is niet wenselijk, vandaar de aanschaf van stalen borstels.

Doorstart van het Sinterklaashuis

Een inwoonster van Asperen ontvangt 675 euro voor de het organiseren van de doorstart van het Sinterklaashuis in Asperen samen met buurstadje Heukelum op een locatie in Heukelum.

Speculaaspoppen voor Oekraïense vluchtelingen in Asperen. 

De Gereformeerde Kerk in Asperen ontvangt 250 euro voor het uitreiken van een  speculaaspop aan de Oekraïense vluchtelingen in de Zandheuvel. De inwoners van Asperen krijgen de mogelijkheid om een speculaaspop te kopen in november/december.

Geleide-leuning bij de Stardam in Asperen

Een inwoner van Asperen ontvangt 1.645,60 euro voor het laten maken van een geleide-leuning bij de Stardam in Asperen. De wandelroute over de Oude Zuiderlingedijk heeft bij de Stardam richting het voormalige gemeentehuis een vrij steil gedeelte. Zowel op- als afgaand ervaren met name ouderen het als een onveilig deel. Een geleide-leuning zorgt ervoor dat men veilig de weg kan vervolgen. Zo zorgen we voor een veilige wandelroute voor onze inwoners en toeristen. Om het netjes in te passen in de omgeving is voor hout gekozen.

Nieuwe picknicktafel voor de Eikenlaan

Een inwoner van Asperen ontving een bijdrage van 708,75 euro voor de aanschaf van twee picknicktafels voor de Eikenlaan. De oude tafel kon niet meer hersteld worden.

2021

Promotie stadsraad

Stadsraad Asperen ontvangt 579,50 euro uit het leefbaarheidsbudget. Een bijdrage voor de promotie van de stadsraad met een website en een flyer. 
De Stadsraad Asperen is belangrijk voor het contact tussen gemeente en Asperen. Door promotie van de stadsraad kunnen nog meer inwoners in contact komen met de stadsraad.

Afzetting zwemplas De Wiel

Stadsraad Asperen ontvangt 139 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor het plaatsen van ganzennetten en een afzetting bij Zwemplas De Wiel. 
De vrijwilligers van de zwemplas in Asperen gebruiken de ganzennetten om te zorgen dat de ganzen het strandje niet op komen. Zo blijft het strand netjes en schoon en kan er bij mooi weer naar hartenlust gebruik van worden gemaakt.

Oprichting Stichting Sinterklaas

Nieuw Leven Asperen krijgt een bijdrage van 745 euro voor het oprichten van de Stichting Sinterklaas Asperen en aanschaf voor materialen voor de start ervan. 
Het organiseren en vooral het bekostigen van een Sinterklaasfeest is elk jaar weer een uitdaging. Door bij te dragen aan het oprichten van een Stichting is er meer zekerheid voor het voortbestaan en is er er meer mogelijk voor het organiseren van activiteiten. 

Bankjes op het grasveldje bij de Spar

De Stadsraad Asperen ontvangt een bedrag van 1.909,38 euro. Dit is voor de aanschaf en het plaatsen van een tweetal bankjes op het grasveldje bij de Spar. 
Dit initiatief draagt bij aan een mooie ontmoetingsplaats in Asperen, vlakbij de supermarkt en de school.

Zandstrandje bij de molen

De Stadsraad Asperen krijgt 435,60 voor de aanleg van een zandstrandje ter hoogte van de molen in Asperen. 
Na lange tijd, is het straks weer mogelijk om op een fijne manier te genieten van de Linge-oever, met mooi vers zand (en de toestemming van het Waterschap).

Een parkbank voor de begraafplaats

De Stadsraad ontvangt de bijdrage van 1.711 euro voor de aanschaf en het plaatsen van een parkbank voor de begraafplaats in Asperen.
Fijn dat het nu weer mogelijk is om even te gaan zitten op de begraafplaats en in rust te kunnen herdenken.

Bosmaaier

De Stadsraad Asperen ontvangt een bijdrage 1.500 euro voor de aanschaf van een bosmaaier. Via de Stadsraad is de bosmaaier voor algemeen gebruik. 
Dankzij de inspanning van de Stadsraad is het nu mogelijk om een bosmaaier in te zetten voor het maaien van bijvoorbeeld een openbaar talud of iets dergelijks, zodat de openbare ruimte netjes blijft. Het gebruik kan alleen onder voorwaarden, zoals veiligheidsmaatregelen.

Hondenpoepzakjesdispensers

Stadsraad Asperen ontvangt 1.275 euro voor het instandhouden van 17 hondenpoepzakjesdispensers gedurende één jaar. 
Dankzij de inspanning van enkele enthousiaste inwoners blijven de hondenpoepzakjesdispensers nog een jaar in gebruik. Fijn dat men hier een actieve rol in wil spelen!

2020

Hekwerk en zand bij De Wiel

Beheer zwembadterrein De Wiel ontvangt een bijdrage van 1.093 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor het plaatsen van hekwerk langs de begroeiing bij zwembad De Wiel. Het doel hiervan is om ganzen te weren. Ook wordt het strandje voorzien van nieuw zand.
Met dit initiatief wordt het strandje bij de zwemplas verfraaid. Met het hekwerk voorkomen we overlast door ganzen(poep).

Attentie voor oudere en kwetsbare inwoners

Een inwoner uit Asperen ontvangt 225 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage om chocolaatjes met een kaartje te verzorgen voor ouderen en kwetsbaren in Asperen.
Met dit project versterken we de leefbaarheid in Asperen.

Organisatie van een buitenbioscoop

Een inwoner uit Asperen ontvangt 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de organisatie van een buitenbioscoop in Asperen in het voorjaar van 2021.
 Deze buitenbioscoop draagt bij aan de saamhorigheid in Asperen.

2019

Sinterklaashuis

Een inwoner uit Asperen ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 2.000 euro. Dit is een bijdrage voor het openen van een Sinterklaashuis in Asperen. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan de leefbaarheid in het stadje Asperen, maar ook daarbuiten. Basisschoolkinderen uit de omliggende kernen kunnen ook een bezoek brengen aan het Sinterklaashuis.

Buitenbioscoop muziektent

Een inwoner uit Asperen ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 648,30 euro. Dit is een bijdrage voor een buitenbioscoop in de muziektent in Asperen.
Dit initiatief draagt bij aan de saamhorigheid in het stadje Asperen.

Meer weten?

Zoekt u meer informatie over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.