Initiatieven leefbaarheidsbudget Acquoy

Onderstaande initiatieven en activiteiten in Acquoy ontvingen een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

2023

Kerst-/wintermarkt

Een inwoner uit Acquoy ontvangt 654,85 euro voor het organiseren van een kerst-/wintermarkt  voor de inwoners van Acquoy.

Bingo

Een inwoner uit Acquoy ontvangt 218,95 euro voor het organiseren van een bingo voor het hele dorp.

Appeltaart in de boomgaard

Een inwoner uit Acquoy ontvangt 115 euro voor het initiatief Appeltaart in de boomgaard. Een moment waar alle mensen uit het dorp om de lekkerste appeltaart te bakken en gezamenlijk op te eten in de boomgaard.

Recreatieve aanduidingsborden

De Vereeniging Kooise Dorpsraad ontvangt  1.980 euro voor het laten maken van drie borden met opdruk, paal en bevestigingsmateriaal waarop een stukje uitleg staat over Acquoy. Eentje ter vervanging van het huidige bord op de kruising Kerkweg/Meerdijk ) en twee bij de belangrijkste wandel- en fietsroutes. 

2022

Nieuw activiteitenbord 

De vereniging Kooise Dorpsraad ontvangt een bijdrag van 2.000 euro voor de aanschaf van een activiteitenbord bij de ingang van het dorp.  Iedere vereniging mag zijn activiteit hierop plaatsen, mits deze toegankelijk is voor iedereen.

Bakplaat voor alle verenigingen

De Vereniging Kooise Dorpsraad ontving 1.084,16 euro voor het aanschaffen van een bakplaat voor alle verenigingen en activiteiten in Acquoy, zoals bijvoorbeeld de rommelmarkt, bios in de boomgaard, appeltaart wedstrijd, Halloween, etc.. Reserveren kan bij de dorpsraad. 

2021

AED buitenkast

Minicamping Felis Hoeve ontvangt  845,79 euro voor een buitenkast voor een AED. 
Met de buitenkast is de AED toegankelijk voor iedereen en veilig opgeborgen. Met de aanschaf van de buitenkast AED dragen we bij aan de dekkingsgraad voor hulp bij hartfalen.

Jeu-de-boulesbaan

Ouderensoos Acquoy ontvangt 2000 euro voor de aanleg van een jeu-de-boulesbaan.
De jeu-de-boulesbaan geeft inwoners een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en tegelijk actief bezig te zijn.

AED buitenkast

Kooise Zorgboerderij en Camping ontvangt 845,79 euro voor een buitenkast voor een AED. 
Met de buitenkast is de AED toegankelijk voor iedereen en veilig opgeborgen. Met de aanschaf van de buitenkast AED dragen we bij aan de dekkingsgraad voor hulp bij hartfalen.

Dag voor inwoners Acquoy

De Kooise dorpsraad ontvangt 2000 euro voor de organisatie van een dag voor inwoners. Om weer samen te zijn na corona.  
Met dit initiatief van de Kooise Dorpsraad krijgen inwoners de kans elkaar weer te ontmoeten. Het draagt bij aan de saamhorigheid in het dorp. 

Bankje grasveld Princes Margrietstraat 

Een inwoner uit Acquoy ontvangt een bijdrage van 164,60 euro om een bankje te kunnen plaatsen in de Princes Margrietstraat in Acquoy. 
De initiatiefneemster heeft ook een bedrag van het Oranjefonds ontvangen voor het plaatsen van het bankje. Samen met de bijdrage vanuit het leefbaarheidsbudget is het gelukt om het bankje daadwerkelijk te plaatsen.  

Oprichten Stichting Ouderensoos 

Het bestuur van de Ouderensoos Acquoy krijgt een bijdrage van 1.920 euro uit het leefbaarheidsbudget. 
Het bestuur van de ouderensoos Acquoy richt de Stichting Ouderensoos op in Acquoy en wil met deze bijdrage materialen aanschaffen voor de stichting. Omdat Ouderensoos een stichting wordt komen zij in aanmerking voor subsidies en krijgen zo meer financiële armslag. 

2020

Bloemetje voor ouderen

Een inwoner uit Acquoy ontvangt een bijdrage van 240 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor amaryllis bloemen in een pot voor ouderen in Acquoy.
Met dit project wordt de leefbaarheid in Acquoy vergroot. Er wordt namelijk op een mooie manier aandacht gegeven aan ouderen in het dorp.

Beamer voor Bios

Een inwoner ontvangt namens de Bios in de Boomgaard 840,65 euro voor de aanschaf van een beamer.
Met deze beamer kan Bios in de Boomgaard en wellicht andere verenigingen in Acquoy mooie films laten zien.

2019

Opslagbakken rommelmarkt

Stichting Rommelmarkt Acquoy ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 1.132,56 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van opslagbakken voor de rommelmarkt in Acquoy.
Dit initiatief draagt bij aan de leefbaarheid in Acquoy. De bakken kunnen jaarlijks gebruikt worden voor de rommelmarkt.

Inklapbare tafels, tafelkleden en -rokken

De Vereniging Kooise Dorpsraad ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 780,45 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van drie ronde inklapbare tafels, tafelkleden en -rokken.
Met de nieuwe tafels, tafelkleden en –rokken krijgt men een fraaiere uitstraling tijdens activiteiten.

AED met buitenkast

De Vereniging Kooise Dorpsraad ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 1.699 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een AED met buitenkast.
Een AED draagt bij aan de veiligheid van inwoners van Acquoy. Zeker als hij in een mooie buitenkast bereikbaar is voor hulpverleners.

Acquoy, Boottocht op de Linge

De Ouderen Soos Acquoy ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 700 euro. Dit is een bijdrage voor het houden van een boottocht voor ouderen op de Linge.
Een mooi initiatief om ouderen een heerlijke uitje te bezorgen door een boottocht op de Linge. Ik weet zeker dat iedereen daarvan geniet.

Buitenkast voor AED

De Vereniging Kooise Dorpsraad ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 653 euro.
Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een buitenkast voor de bestaande AED.
Met de aanschaf van een buitenkast voor de bestaande AED is het mogelijk ook die AED toegankelijker te maken voor hulpverleners.

Veegmachine

Vereniging Kooise Dorpsraad ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 1.695 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een veegmachine met schuif in Acquoy.
Dit initiatief draagt bij aan de leefbaarheid in Acquoy.

Materialen Halloweentocht

Een inwoner uit Acquoy ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 1.982,35 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van verschillende materialen voor de Halloweentocht.
Met de materialen wordt de Halloweentocht in Acquoy spannender gemaakt en dus leuker voor de deelnemers aan de tocht.

Bijdrage voor huur de Schakel en flyers voor bewoners

De dorpswerkgroep Acquoy Energieneutraal uit Acquoy ontvangt uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van 1.410 euro. Dit is een bijdrage voor zes maal het huren van dorpshuis De Schakel en het aanschaffen van flyers voor de inwoners.
Met de bijdrage kan de werkgroep een aantal malen het dorpshuis huren en flyers verspreiden om het project meer bekendheid te geven.

Meer weten?

Zoekt u meer informatie over het Leefbaarheidsbudget

Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Ria van Esterik.