Duurzaamheid

Gemeente West Betuwe duurzaam

In 2050 zijn we een gemeente waar mensen prettig wonen en bedrijven floreren. In een schone en veilige leefomgeving met een (be)leefbaar buitengebied. Inwoners, bedrijven, verenigingen en de gemeente wekken dan net zoveel energie op als we met elkaar gebruiken. We zijn voorbereid op extreme weersomstandigheden en hebben geen restafval meer. Om dit te bereiken werken we samen. Met inwoners, bedrijven, regionale en lokale partijen.

Het is een ambitieuze doelstelling, maar als groene plattelandsgemeente willen we hierin vooroplopen. Natuurlijk geven we zelf het goede voorbeeld! We verduurzamen de gemeentelijke gebouwen en breiden ons wagenpark uit met elektrische auto’s, fietsen en scooters. We breiden het aantal laadpalen voor elektrisch rijden in de gemeente fors uit. In het gemeentehuis scheiden we ons afval en we zullen steeds meer producten en diensten maatschappelijk verantwoord inkopen.

Gratis advies voor inwoners en bedrijven bij De Knop

De gemeente ondersteunt De Knop als centrum voor duurzaamheid. Hier kunnen inwoners en bedrijven terecht voor advies over duurzaam wonen en leven. De Knop organiseert ook regelmatig workshops, webinars en informatieavonden over bijvoorbeeld gasloos wonen of ledverlichting. 

Vaste bewoners van De Knop in Geldermalsen zijn

  • de Coöperatie Duurzaam West Betuwe
  • het Energieloket West Betuwe
  • Betuwestroom
  • Burgerwindcoöperatie West-Betuwe