Zwerfafvalbrigade

Blikjes, tassen, plastic en andere zwerfafval. Het is voor veel inwoners een doorn in het oog. In de gemeente zijn diverse zwerfafvalbrigades actief. Deze brigades zorgen voor een schone omgeving. De vrijwilligers ruimen regelmatig zwerfvuil op. Iedereen kan zich daarbij aansluiten.

Wat doen ze?

Het is een lokale groep inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun dorp opruimt. Deze vrijwilligers hebben zich aangesloten bij een zwerfafvalbrigade. Samen zetten zij zich in voor een schone omgeving. De invulling is vrijblijvend. Ze mogen zelf weten waar en wanneer zij aan de slag gaan. Bij iedere brigade is er een coördinator. De gemeente West Betuwe helpt u bij het opzetten van een brigade en faciliteert met hesjes, handschoenen, knijpers en vuilniszakken. Ook zijn er mogelijkheden voor een afvalpas voor de ondergrondse container of een rolcontainer op eigen terrein.

Meer informatie en aanmelden

In alle kernen van de gemeente zijn zwerfafvalbrigades actief. Dus ook bij u in de buurt. Wilt u meer informatie? Of wilt u aansluiten bij de zwerfafvalbrigade in uw dorp? Of richt u graag een brigade op? Neem contact op met Gerda van Haarlem via Gerda.van.Haarlem@westbetuwe.nl of 06 – 25 73 19 96.