Beesd, Prins Willem Alexandersingel

De Prins Willem Alexandersingel krijgt nieuwe bomen. De oude bomen  gaven veel overlast  of waren aan hun einde levenstermijn. De oude bomen zijn begin 2023 verwijderd. In november 2023 planten we nieuwe bomen. De keuze voor de nieuwe bomen is gemaakt in overleg met de inwoners.

Het vervangen van de bomen is één van de wensen uit de Kernagenda van Beesd. En inwoners willen graag dat de wijken groen blijven.

Op deze tekening ziet u welke bomen er terug komen op de Prins Willem Alexandersingel. Ook staat daarop waar de groene parkeerplaatsen en groenvakken komen.

Planning

In de periode van 6 november 2023 tot en met half februari 2024 werkt Flora Nova Hoveniers- en Groenvoorzieningen BV uit Ophemert in de straat. De aannemer werkt van 07.00 tot 17.00 uur. De planning kan uitlopen als gevolg van bijvoorbeeld het weer.

Eerst worden de boomstobben verwijderd. Per dag maakt de aannemer twee of drie plantgaten waar de grond in gaat voor de nieuwe bomen. Na het in orde maken van het straatwerk om de plantgaten heen worden de nieuwe bomen geplant. Ook legt de aannemer de parkeervakken rond het parkje opnieuw aan.

Reacties inloopavond 14 maart 2023

Over het vervangen van de bomen, de planning en de uitvoering zijn we op 14 maart 2023 met aanwonenden in gesprek geweest. Hier ziet u de reacties die we hebben ontvangen tijdens de inloopavond. Ook ziet u wat wij met deze reacties doen. 

Reacties inloopavond 24 november 2022

Over het vervangen van de bomen, de planning en de uitvoering zijn we op 24 november 2022 met aanwonenden in gesprek geweest. Hieronder ziet u de reacties die we hebben ontvangen tijdens de inloopavond. Ook ziet u wat wij met deze reacties doen. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het beleid van bomen vervangen? Dan kunt u contact opnemen met Masja van Ingen. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met Niek Huijberts. Beiden zijn te bereiken via 0345 - 72 88 00.