Beesd, Prins Willem Alexandersingel

In de Prins Willem Alexandersingel staan momenteel fruitbomen en bolvormige bomen. Deze bomen geven veel overlast naar de omgeving of zijn aan hun einde levenstermijn. Deze gaan we vervangen.

Ook in de kernagenda van Beesd komt de wens voor het vervangen van bomen naar voren. Daarnaast is het behoud van groen in de wijken ook een wens van de inwoners. Hoe houden we de straat groen en aantrekkelijker voor u. 

Tekeningen van bestaande en te verwijderen bomen

Hieronder ziet u twee verschillende tekeningen. Hier ziet u welke bomen er op dit moment staan en welke bomen we gaan verwijderen. Uiteraard plaatsen we nieuwe bomen terug.

Voor- en nafoto's

Reacties inloopavond 24 november 2022

Over het vervangen van de bomen, de planning en de uitvoering zijn we op 24 november 2022 met aanwonenden in gesprek geweest. Hieronder ziet u de reacties die we hebben ontvangen tijdens de inloopavond. Ook ziet u wat wij met deze reacties doen. 

Planning

  • Eind januari starten we met het maken van het ontwerp aan de hand van de reacties van de inloopavond van 24 november 2022.
  • Op 11 maart starten we met het verwijderen we de bomen
  • Medio maart komt er een nieuwe inloopavond
  • Begin april willen we het ontwerp definitief maken
  • Van april - september realiseren we plantvakken en plekken voor de bomen. Ook doen we kleine herstelmaatregelen aan het straatwerk
  • In oktober - november planten we de nieuwe bomen

Reacties inloopavond 14 maart 2023

Over het vervangen van de bomen, de planning en de uitvoering zijn we op 14 maart 2023 met aanwonenden in gesprek geweest. Hier ziet u de reacties die we hebben ontvangen tijdens de inloopavond. Ook ziet u wat wij met deze reacties doen. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het beleid van bomen vervangen? Dan kunt u contact opnemen met Masja van Ingen. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met Niek Huijberts. Beiden zijn te bereiken via 0345 - 72 88 00.