Wat doen wij in de openbare ruimte? Lees meer
Wegen, verkeer en vervoer
(Rijks)infrastructuur, stremmingen, omleidingen, herinrichtingsprojecten, strooiroutes, openbare laadpalen, parkeren en buurtbus
Omgevingswet
De Omgevingswet gaat over onze leefomgeving en hoe die wordt ingericht. De wet bundelt en vereenvoudigt de regels. Naar verwachting gaat de Omgevingswet in op 1 oktober 2022 of 1 januari 2023.
Beheer en onderhoud van groen
De gemeente West Betuwe zorgt voor het groen in de openbare ruimte. Hoe we dat doen, staat in het groenbeleid. We lichten graag toe wat dit betekent.
Bestrijding van ongedierte
In de openbare ruimte en in uw eigen tuin kunt u overlast hebben van plaagdieren. De gemeente bestrijdt het ongedierte niet op particulier terrein. We leggen graag uit wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen.
Eikenprocessierups
Het is sinds enkele jaren een terugkerend fenomeen: de eikenprocessierups. De laatste jaren is het steeds meer een plaag. De gemeente bestrijdt de rups in de openbare ruimte. Ziet u de rups in uw omgeving? Meld dit dan direct.
Hondenbeleid
Voor het uitlaten van honden gelden een aantal regels. Zo betaalt u geen hondenbelasting, is er een aanlijnplicht en geldt een opruimplicht voor hondenpoep.
Kapvergunning
Wilt u een boom kappen of drastisch snoeien? Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Een aanvraag dient u in bij de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR).
Snoeien van hagen en bomen
In heel West Betuwe staan hagen, vormbomen en leibomen. De gemeente beheert die verschillende soorten hagen en bomen. Op deze pagina leggen we uit hoe we dat doen.
Huis- en zwerfdieren
In de gemeente West Betuwe zorgen Dierenambulance Tiel en Dierenasiel Tiel voor de opvang en registratie van (gewonde) zwerf- en huisdieren. In enkele gevallen haalt de gemeente dode dieren op. Bij welke organisatie u terecht kunt, hangt af van de situatie.
Hoe vaak maaien wij in onze gemeente?
We willen meer verschillende bloemen en planten in het gras en de berm. En daardoor ook meer insecten en vlinders. We maaien we minder vaak dan u tot nu toe gewend bent.