Lintje

Wie verdient een lintje?

06 mei 2024
Koninklijke onderscheidingen

Tijdens de lintjesregen van 2024 ontvingen negentien inwoners een Koninklijke onderscheiding. Wanneer krijgt iemand eigenlijk een lintje? En hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

Jarenlang vrijwilliger

Het zijn vaak sociaal bewogen mensen die al tientallen jaren vrijwilligerswerk doen. Het aanvragen van een lintje is een lange weg. Waar nodig helpen we daar als gemeente graag bij. Wacht dus niet te lang met aanvragen als u een inwoner van West Betuwe wilt voordragen.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een lintje?

Iemand komt in aanmerking als hij of zij zich als vrijwilliger al vele jaren belangeloos heeft ingezet of nog inzet.

Vrijwilligers die tenminste al vijftien jaar of langer intensief vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, (mantel)zorg, belangenvereniging etc. kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Neem contact op

Dankzij de soms jarenlange tomeloze inzet van deze vrijwilligers kunnen onder meer verenigingen blijven bestaan, activiteiten worden georganiseerd en aandacht worden  geschonken aan onze medemens. Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moeten zij echter wel door iemand worden voorgedragen. Heeft u iemand in gedachten? Neem dan contact op met medewerkster Kabinetszaken, via mailadres bestuurssecretariaat@westbetuwe.nl.  Zij bespreekt met u de procedure. Het voorstelformulier en meer informatie vindt u ook op de website van de Kanselarij der Nederlandse Ordenexterne-link-icoon.

Tot eind juni

Wilt u voor de lintjesregen 2025 iemand voordragen? Maak dit kenbaar voor eind juni. Dit kunt u ook doen via de website van de Kanselarij der Nederlandse Ordenexterne-link-icoon bij 'voordragen'. Op deze website vindt u meer informatie en een korte video met uitleg over de aanvraag.