Vijf jonge vrijwilligershelden ontvingen van wethouder Wil Kosterman een jeugdlintje voor hun belangrijke maatschappelijke inzet.

Waardering voor jonge vrijwilligershelden

01 maart 2024
Dorpen en stadjes

De gemeente West Betuwe is trots op jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de leefbaarheid in de samenleving van West Betuwe. Daarom reikte wethouder Wil Kosterman op donderdag 29 februari de jeugdlintjes uit aan vijf jonge vrijwilligershelden.

De ontvangers van het Jeugdlintje

Wil Kosterman verraste de jongeren met hun familie op het gemeentehuis met een oorkonde, het jeugdlintje en hartelijke felicitaties. 

Isabella van den Ham, 15 jaar

Isabella helpt nu 2 jaar op de Kooise zorgboerderij. Haar zus Helena startte 4 jaar geleden op de zorgboerderij en inspireerde haar zus. Samen delen ze het jeugdlintje. De zussen verzorgen de dieren en toveren iedere keer een lach op de gezichten van de cliënten.

Jolie de Groot, 10 jaar 

Jolie zet zich op meerdere manieren in voor haar omgeving. Ze helpt geregeld met het ophalen van zwerfafval rondom Beesd. En tot voor kort ging ze elke maandag bij ouderen langs om spelletjes te spelen, klusjes te doen of een praatje te maken.

Nils van Dusseldorp, 15 jaar

Al 3 jaar traint Nils het G-team van VV Asperen. En sinds 1 jaar traint hij een jongerenteam bij VV Herovina. Hij weet iedereen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen en organiseert regelmatig wedstrijden tussen beide teams.

Rick Wakkermans, 17 jaar

Rick zet zich op meerdere plekken vrijwillig in. Hij is van jongs af aan misdienaar bij de Rooms Katholieke Kerk en doet daar allerlei klusjes. Ook helpt hij met de wekelijkse bingo bij zorgcentrum Lingehof. En hij is regelmatig te vinden rond de molens in West Betuwe. 

Dina Boussalaham, 16 jaar

Dina is een bezige bij. Ze leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het initiatief ‘Ontmoet en Proef’ in Vuren. Ze organiseerde vaak uitjes voor asielzoekers. En tijdens corona bezorgde ze met vriendinnen 300 ouderen een leuke kerstgroet en een kerstpakket.

Wethouder Kosterman is vooral trots op de bijzondere en vrijwillige inzet van deze jonge vrijwilligershelden. “Het is zo belangrijk om met elkaar de samenleving van West Betuwe kleur te geven. Deze jongeren dragen daar aan bij, ze doen dat fantastisch. Ik heb grote bewondering voor hun belangeloze inzet voor de lokale samenleving. En dat op jonge leeftijd, het maakt me trots.”

Vrijwilligerswerk

Op tal van plekken in West Betuwe zijn vrijwilligers van alle leeftijden nodig, voor veel en weinig ondersteuning. Op Wegwijs in West Betuwe externe-link-icoonkunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over vrijwilligerswerk. Ook Welzijn West Betuwe heeft veel contacten en kennis over vrijwilligerswerk in West Betuwe. Zij zijn bereikbaar via 0345 – 57 36 88 of info@welzijnwestbetuwe.nl.