Kaart West Betuwe

Proef eenrichtingsverkeer vrachtwagens buitengebied Wadenoijen via Est naar A15

28 maart 2024
Dorpen en stadjes

In de week van 1 april begint de gemeente Tiel met een proef voor eenrichtingsverkeer voor vrachtwagens op de Bredestraat in Wadenoijen. Vrachtwagens kunnen wel via de Bredestraat naar de bedrijven toerijden maar niet terug. Zij kunnen het gebied verlaten via de Bommelweg en de Randweg in Est naar de A15. Onze gemeente volgt de proef nauwgezet.

De proef duurt ongeveer zes maanden, zodat het vrachtverkeer voldoende kan wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens de proef meet de gemeente Tiel op tien plekken langs de route hoe het (vracht-)verkeer zich ontwikkelt. 

Er is een klankbordgroep van bewoners en ondernemers betrokken bij de proef. Ook een bewoner van Est neemt hieraan deel. Alle adressen langs de route ontvangen een enquête. Hierin kunnen zij aangeven hoe zij de veranderingen in het verkeer tijdens de proef ervaren. Na de zomervakantie van 2024 volgt de evaluatie. Dan besluit de gemeente Tiel of het eenrichtingverkeer blijft en of er daarbij aanvullende maatregelen moeten komen. De gemeente West Betuwe is bij het project betrokken en volgt de proef nauwgezet.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunnen bewoners langs de route terecht bij een digitaal loket: proefbredestraat@goudappel.nl of 06- 29 65 50 70.