Parkeerboete

Wanneer u fout parkeert of niet heeft betaald voor het parkeren bij de parkeerautomaat/parkeerapp, vindt u een kaartje onder de ruitenwisser. Dit kaartje is een ‘mededeling van beschikking’ of ‘aankondiging naheffingsaanslag parkeerbelasting’. Het zegt dat u een parkeerboete thuisgestuurd krijgt.

Fout parkeren 

Als u fout heeft geparkeerd, bijvoorbeeld op de stoep of op een plek met een parkeerverbod, vindt u een kaartje met ‘mededeling van beschikking’ onder de ruitenwisser van uw auto. Daarna ontvangt u per post een een boete van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In de brief van het CJIB staat informatie over de overtreding en ook hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete. 

Niet betaald voor parkeren of geen/onjuiste parkeervergunning

Heeft u niet betaald voor het parkeren bij de parkeerautomaat of heeft u niet de juiste parkeervergunning in een zone voor betaald parkeren? Dan vindt u een kaartje “aankondiging naheffingsaanslag parkeerbelasting” achter de ruitenwisser. U ontvangt dan per post een boete van de gemeente West Betuwe. Met daarbij alle informatie over de boete en ook hoe u bezwaar kunt maken.