Komt uw (klein)kind de nieuwe mountainbikeroute openen?

Opent uw kind onze nieuwe toffe MTB route op landgoed Mariënwaerdt?

22 april 2024
Dorpen en stadjes

Op 8 mei 2024 kunnen kinderen uit de gemeente West Betuwe vanaf 14.00 uur voor het eerste de nieuwe mountainebikeroute op landgoed Mariënwaerdt fietsen. Er is speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar een toffe route uitgezet van bijna 5 kilometer lang. Na afloop trakteert het landgoed bij de Stapelbakker op limonade en wat lekkers. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Kinderen kunnen op woensdagmiddag 8 mei een deel van de nieuwe MTB route op landgoed Marienwaerdt fietsen. Dit hoeft geen mountainbike te zijn, een fiets die vies mag worden is voldoende. Voor de eigen veiligheid adviseren we wel om een fietshelm te dragen. Ouders mogen natuurlijk meefietsen. Om 14.30 uur geeft wethouder Kosterman het startsein bij de Stapelbakker op het Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. 

De nieuwe 20 kilometerlange mountainbikeroute is in samenwerking met gemeente West Betuwe in zijn geheel aangelegd op het landgoed Mariënwaerdt. De gemeente West Betuwe vindt het belangrijk dat inwoners kunnen bewegen en tegelijk de prachtige natuur in de gemeente kunnen beleven. De nieuwe mountainbikeroute gaat over speciaal aangelegde MTB paden, bestaande wegen en half verharde paden. De route is opgedeeld in twee delen. Route Het Hoog van 8 kilometer loopt rondom het Landhuis en de Stapelbakker en route Het Laag van 12 kilometer loopt tussen de spoorlijn en de Zeedijk.

Op woensdag 8 mei kunnen kinderen uit de gemeente voor het eerst deze nieuwe MTB route op Landgoed Mariënwaerdt fietsen. Op vrijdag 24 mei is de officiële opening in aanwezigheid van wielerprominenten.