Mensen die een onderscheiding hebben ontvangen 2023

Negen Koninklijke onderscheidingen voor inwoners West Betuwe

26 april 2023
Koninklijke onderscheidingen

Vanochtend heeft burgemeester Servaas Stoop aan negen inwoners van de gemeente West Betuwe een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De gedecoreerden

Mevrouw Anna Geesje Arissen - de Vries (1950) uit Geldermalsen

Mevrouw is al jaren actief voor de Hervormde gemeente Geldermalsen in verschillende functies, waaronder leidster van de zondagsschool, ouderling, scriba, ouderling-kerkrentmeester en administratief medewerker. Tot op de dag van vandaag verzorgt ze de ledenadministratie, bezoekt ze nieuwe leden en stuurt ze gemeenteleden de zondagsbrief en andere belangrijke informatie.

De heer Jan van Boggelen (1948) uit Haaften

Meneer is drie jaar bestuurslid geweest van hengelsportvereniging De Killen in Waardenburg. Hij is op het moment bestuurslid van muziekvereniging Nieuw Leven in Haaften. Daarnaast is hij klusjesman, chauffeur en deurwacht bij zorgcentrum de Wittenberg in Haaften. Ook rijdt de heer Van Boggelen wekelijks op de rolstoelbus en bezorgt hij maaltijden van Tafeltje Dekje.

Mevrouw Johanna Adriana van Dalen - van Vuren (1956) uit Vuren

Mevrouw was zeven jaar vrijwilliger bij gereformeerde kerk De Morgenster in Vuren. Daarnaast is ze vrijwilliger geweest bij de Nederlandse Hartstichting, VluchtelingenWerk Nederland en het Prinses Beatrix Spierfonds. Ze is vrijwilliger en bestuurslid geweest in Vuren bij christelijke basisschool Het Kompas, tennisvereniging De Waalrackets, de EHBO vereniging en gymvereniging Ontspanning door Inspanning. Op het moment is mevrouw vrijwilliger bij de protestantse gemeente Rond de Thaborkerk in Vuren. Ook is zij vrijwilliger bij de RANO Ziekenomroep Gorinchem en, bij verkiezingen, voorzitter van een stembureau in de gemeente West Betuwe.

Mevrouw Ina Hakkert-Portengen (1961) uit Heesselt

Mevrouw is veertien jaar vrijwilliger geweest bij de protestantse gemeente Heesselt, als ouderling, ouderling-kerkrentmeester en scriba. Zij verleende pastorale zorg en beheerde de financiën en gebouwen. Mevrouw is ook vrijwilliger en secretaris geweest bij tennisclub Varik in Heesselt.Daarnaast is zij medeoprichter en voorzitter van Stichting Kerk Heesselt, een historisch cultureel centrum.

Mevrouw Roelofje de Jong-Vos (1948) uit Haaften

Mevrouw is jaren vrijwilliger geweest in Haaften; bij de Willem Alexanderschool, nu openbare basisschool De Wielewaal, de Bond van Plattelandsvrouwen, bibliotheek Rivierenland en het gemeenschapscentrum De Burcht van Haeften. Ze initieerde en organiseert de maandelijkse Eettafel van Haaften. Als vrijwilliger bij Welzijn West Betuwe begeleidt mevrouw de hobbyochtend voor ouderen in Waardenburg. Tot op vandaag is zij voorzitter van gymvereniging Beter Bewegen in Haaften.

De heer Garmt Jan van Kampen (1944) uit Deil

Meneer was 10 jaar lang vrijwilliger bij Speeltuinvereniging Deil. Tevens is hij vrijwilliger en bestuurslid geweest bij Welzijn West Betuwe. Hij deed het facilitair onderhoud van het gebouw en gaf ouderen woonadvies. Tot op heden is hij vrijwilliger bij camping de Rotonde in Enspijk en bij Linge’s Zorglandgoed bij Rumpt, een woonvorm voor mensen met dementie. Hier klust hij bij bewoners en onderhoudt hij het groen.

Mevrouw Catharina Aaltje Leeuwerke (1958) uit Meteren

Al 45 jaar coördinator en 18 jaar voorzitter van Stichting Reanimatie Haarlem. Mevrouw was reanimatie instructeur en zet zich actief in zodat veel mensen op een laagdrempelige manier een reanimatiecursus kunnen volgen. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor de administratie. Van 2003 tot 2013 is zij ondersteuner/mantelzorger voor haar moeder geweest.

Mevrouw Geertruida Mos (1956) uit Vuren

Mevrouw was zeven jaar vrijwilliger bij de Hervormde gemeente Beekbergen. Tot op heden lid van de kerkenraad en vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Rond de Thaborkerk in Vuren. Zij is ouderling-scriba, preekvoorziener en medeoprichter van de Hervormde Vrouwen Dienst. Was collectecoördinator bij de Stichting Simavi in Vuren, en vrijwilliger bij de Stichting Mensen in Nood in Vuren. Op het moment is zij ook vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Mevrouw houdt toezicht op de natuurontwikkeling van de Hondswaard, een rivieruiterwaard bij Vuren.

De heer Arie Pellegrom (1947) uit Tricht

Mijnheer is ruim 30 jaar trainer, coach en scheidsrechter bij Voetbal Vereniging Tricht. Verder was hij vier jaar consul voor de KNVB en coördinator van de onderhoudsploeg. Hij helpt bij het (groen)onderhoud en de schoonmaak van het Sportpark Crayestein. Ook opent hij de kantine op wedstrijddagen.