Op woensdag 13 december reikte wethouder Cultuur & Kunst Wil Kosterman de Cultuurprijs West Betuwe 2023 en de Aanmoedigingsprijs uit

‘Korsen en Kaaien’ wint Cultuurprijs West Betuwe

14 december 2023
Dorpen en stadjes

Op woensdag 13 december reikte wethouder Cultuur & Kunst Wil Kosterman de Cultuurprijs West Betuwe 2023 en de Aanmoedigingsprijs uit. De uitreiking vond plaats tijdens de cultuuravond van het Collectief in de aula van de Lingeborgh in Geldermalsen. Uit dertig aanmeldingen werd Stichting Kerk Heesselt bekroond tot winnaar van de Cultuurprijs. Zij ontving de prijs voor hun openluchtvoorstelling Korsen en Kaaien. Marijn Bekker won de Aanmoedigingsprijs voor zijn graffitikunst.

Korsen en Kaaien

De voorstelling, die in 2022 opgevoerd werd, vertelde verhalen over de kersenpluk, de Steenfabriek en de Waal rondom Varik en Heesselt. Met meer dan 80 deelnemers wist Stichting Kerk Heesselt de jury, bestaande uit Frans Burgers, Louise van Beusekom en Annelotte Verhaagen, te overtuigen en werd hun productie benoemd tot de parel van het West Betuwse cultuuraanbod.

Aanmoedigingsprijs

Daarnaast werd de Aanmoedigingsprijs toegekend aan de talentvolle graffitikunstenaar Marijn Bekker, die opviel vanwege zijn passie voor kunst in de openbare ruimte. Volgens de jury is Marijn een frisse wind die vernieuwend werkt en een grote impact zou kunnen hebben binnen de gemeente.

Het belang van cultuur

De Cultuurprijs West Betuwe is een erkenning voor de onschatbare bijdrage van cultuur en kunst aan onze gemeenschap en identiteit. Het blijft een essentieel onderdeel van het cultuurbeleid om cultuurmakers te ondersteunen in hun creatieve uitingen en innovatieve visies.

De gemeente blijft trots investeren in kunst en cultuur, waarbij deze erkenning een aanmoediging is voor alle kunstenaars en cultuurmakers om blijvend bij te dragen aan de prachtige culturele rijkdom van West Betuwe.

De avond werd afgesloten met een fotomoment waarop wethouder Kosterman de prijzen overhandigde aan de stralende winnaars, vastgelegd door fotograaf William Hoogteyling.