Hennie Zondag - de Bruin Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Hennie Zondag - de Bruin uit Geldermalsen

12 april 2024
Koninklijke onderscheidingen

Vrijdag 12 april is mevrouw Hennie Zondag - de Bruin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg de inwoner van Geldermalsen de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Met een verjaardagsfeestje als smoes werd Hennie Zondag verrast door vrienden, familie en de burgemeester. Tegelijkertijd werd de receptie gehouden ter gelegenheid van het afscheid als comitélid van Adullam Geldermalsen.

De gedecoreerde

Naam:  Mevrouw (Hennie) Hendrika Petronella Cornelia Zondag - de Bruin (1951)
Plaats: Geldermalsen
Graad: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De activiteiten

Hennie Zondag is eigenaar van de boekhandel Het Zonnetje te Geldermalsen. Daarnaast zet zij zich in bij de volgende activiteiten:

  • 1988 - heden 
    vrijwilliger bij en vanaf 2002 lid van het Adullamcomité Geldermalsen. Adullamcomité Geldermalsen is op diverse manieren lokaal actief door bijvoorbeeld het organiseren van verkopingen en acties, waarvan de opbrengst is bestemd voor Stichting Adullam Gehandicaptenzorg. Adullam is een landelijke organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Hennie Zondag is (mede)organisator van verkopingen en acties. Ook reist zij met artikelen naar verkopingen voor Stichting Adullam in andere gemeenten. Zij is ‘een vast gezicht' op verschillende verkopingen.
  • 1990 - heden 
    vrijwilliger bij de Stichting Ouderenzorg. Hennie Zondag is (mede)organisator van verkopingen en activiteiten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting. Ook verkoopt zij artikelen aan huis.

Foto's door Frank Pietersen.