Japke en Servaas Stoop

Koninklijke onderscheiding voor beweegcoach voor ouderen Japke Tuiten - Heida uit Vuren

28 mei 2024
Koninklijke onderscheidingen

Mevrouw Tuiten - Heida uit Vuren ontving maandag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Servaas Stoop. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor vrouwenvereniging Waalkring Vuren, vrijwilliger bij de Thaborkerk en als beweegcoach en gymjuf bij Avondlicht Herwijnen en Wittenbergzorg in Haaften.

De uitreiking vond plaats in Haaften tijdens een vrijwilligersfeest voor vrijwilligers van zorgcentrum Wittenbergzorg en woonzorgorganisatie Avondlicht.

De gedecoreerde

  • Naam:  Mevrouw Japke Tuiten - Heida (1938) 
  • Woonplaats: Vuren
  • Graad:  Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De activiteiten

Mevrouw Tuiten - Heida is medeoprichter en voorzitter van vrouwenvereniging Waalkring in Vuren. Ze bezoekt bovendien leden die ziek zijn of 80 jaar geworden zijn. Vanaf 1972 is zij vrijwilliger bij twee locaties van woonzorgorganisatie Avondlicht in Herwijnen. Ze is daar beweegcoach en ontwerpt en leidt de gymnastieklessen voor ouderen. Tevens helpt zij bewoners tijdens kerkdiensten die vanuit de Protestantse Gemeente Vuren in dit verzorgingshuis worden georganiseerd. Ook is zij algemeen vrijwilliger bij zorgcentrum Wittenbergzorg in Haaften en biedt zij een luisterend oor aan bewoners en helpt zij bewoners bij de kerkdiensten die vanuit de Protestantse Gemeente Vuren in dit verzorgingshuis worden georganiseerd. Daarnaast is mevrouw vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Vuren. Ze is medeorganisator van activiteiten zoals de rommelmarkt en de boek- en kledingmarkt, waarvoor zij ook bloemstukjes maakt. 

Foto door Frank Pietersen.