Twee vrouwen

Kamers met Aandacht gezocht voor jongeren uit West Betuwe

17 mei 2024
Dorpen en stadjes

De gemeente West Betuwe zoekt inwoners die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar en hun ook een steuntje in de rug willen bieden. Deze ‘Kamers met Aandacht’ zijn bedoeld als tussenstap naar zelfstandig wonen voor kwetsbare jongeren voor wie thuis wonen geen optie is, maar die ook nog niet zelfstandig kunnen wonen. Heeft u ruimte over in uw huis en hart? Misschien is Kamers met Aandacht dan iets voor u.

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat er voldoende aandacht is voor de jongere. Een luisterend oor, een helpende hand. Het is niet alleen een dak boven het hoofd, maar ook een kans voor deze jongeren om te groeien.

Zorgvuldige match

De verhuurders en de jongeren worden zorgvuldig gematcht. De coördinator van Kamers Met Aandacht kijkt naar de wensen en of er onderling een goede klik is. Het eerste half jaar krijgt de jongere iedere week bezoek van een begeleider om te zien hoe het gaat. Verhuurders bepalen zelf hoeveel aandacht ze geven en op welke manier. Ze gaan naar school of naar hun werk en hebben geen problemen die het dagelijks functioneren in de weg staat. 

Biedt een Kamer met Aandacht

Het verhuren van een Kamer met Aandacht heeft voor de verhuurder geen invloed op de huurtoeslag. Een voorwaarde is dat de huurprijs niet hoger mag zijn dan dat de landelijke huurcommissie adviseert. Wilt u een kamer aanbieden? Stem dit dan ook af met de verhuurder van uw woning of uw hypotheekverstrekker. Meer informatie is te vinden op www.kamersmetaandacht.nlexterne-link-icoon

Wilt u uw huis en hart openstellen voor deze jongeren? Neem dan contact op met teamsociaal@westbetuwe.nl. Meer informatie is te vinden op www.kamersmetaandacht.nlexterne-link-icoon