Inwoner en geldzorgen

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Heeft u schulden? Of kunt u hulp gebruiken bij uw administratie? We helpen u om weer grip te krijgen op uw geldzaken.

Online geldplannen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Met de online geldplannen van Nibud krijgt u inzicht in uw financiële situatie. U vult uw plan – anoniem – in, en u heeft na invullen een actieplan in handen. U weet dan precies wat u kunt doen om uw situatie te verbeteren.

Lees meer informatie over online geldplannen

Hulp bij uw administratie

Een goede administratie thuis is belangrijk. Het geeft rust en overzicht. Vindt u het lastig om een goed georganiseerde administratie op te zetten of bij te houden, dan helpen de vrijwilligers van Welzijn West Betuwe u graag. U kunt langskomen op een van hun hulppunten. Samen met de deskundige vrijwilliger maakt u een plan. De ondersteuning is er ook voor het invullen van formulieren of het aanvragen van voorzieningen en toeslagen waar u mogelijk recht op hebt. De vrijwilligers van Welzijn West Betuwe bieden bijvoorbeeld hulp bij:

  • het aanbrengen van structuur bij inkomsten en uitgaven
  • algemene voorlichting over (financiële) voorzieningen
  • kwijtschelding van gemeentelijke heffingen
  • aanvragen van uitkeringen
  • uitleg geven over brieven van officiële instanties
  • helpen bij het bellen met instanties over brieven of formulieren
  • aanvragen van DigiD

Lees meer informatie over hulp en ondersteuning van Welzijn West Betuweexterne-link-icoon.

Team Schuldhulpverlening

Komt u er niet uit met uw schuldeisers? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Maar u kunt ook langskomen als u advies wilt over uw inkomsten en uitgaven. Of als er veranderingen zijn op financieel gebied, bijvoorbeeld als u uw baan bent kwijtgeraakt of gaat scheiden. Door op tijd bij ons langs te komen, voorkomt u vaak schulden. Lees meer informatie over Team Schuldhulpverlening.