Wethouder Van Stappershoef zingend en in gesprek met deelnemende jongeren aan West Betuwe Bruis

Inschrijvingen Cultuurprijs West Betuwe nu geopend

11 oktober 2023
Dorpen en stadjes

Vanaf nu is het voor cultuurmakers mogelijk om in te schrijven voor de Cultuurprijs West Betuwe 2023. Wethouder Cultuur en Kunst Rutger van Stappershoef maakte dit bekend tijdens het cultuurfestival West Betuwe Bruist. Dat deed hij door gesprekken te voeren met deelnemende jongeren over wat cultuur en kunst voor hen betekent.

Verbinding

Iedere twee jaar reikt de gemeente West Betuwe de Cultuurprijs uit en geeft daarmee een waardering aan het rijke culturele veld in de gemeente. Enerzijds is het een waardering voor de kunstzinnigheid en de creatieve uitwerking. Anderzijds is het een erkenning en een waardering voor de verbindende rol die cultuurmakers spelen in de samenleving. Die verbinding is gericht op inwoners en kernen onderling.

Uitreiking

Tot 20 november kunnen cultuurmakers via de website van de gemeente hun culturele inzet of dat van anderen inschrijven. Ook is er de aanmoedigingsprijs die zich voornamelijk richt op vernieuwende ideeën. Een vakkundige jury beoordeeld de inschrijvingen. Eind 2023 reikt de gemeente de Cultuurprijs West Betuwe uit.

Meer informatie over de cultuurprijs en aanmelden vindt u op www.westbetuwe.nl/cultuurprijs-west-betuweexterne-link-icoon

Quote wethouder Rutger van Stappershoef

“Cultuur & kunst uit zich in alle lagen, op allerlei niveaus en in alle mogelijke vormen. Het gaat van semiprofessioneel niveau naar amateurkunst, naar tradities en West Betuwse gebruiken. De gemeenschappelijke deler is de zingevende en verbindende rol die cultuur & kunst speelt. Het laat inwoners inspireren, ontmoeten en meedoen, niet alleen als culturele organisatie, vereniging of club, maar ook als inwonend publiek die cultuur & kunst aantrekt. Het brengt inwoners en kernen in beweging en bij elkaar. En dat verdient een prijs.”