Hoog water

Hoog water

04 januari 2024
Dorpen en stadjes

De Linge is de afgelopen dagen op diverse plekken buiten haar oevers getreden. In onze gemeente was onder andere in Geldermalsen bij de jachthaven wateroverlast. Er is voor nu verder geen reden tot ongerustheid.

Meldingen

Bij het Waterschap Rivierenland kun je terecht voor meldingen of vragen over het hoge water en wateroverlast. Bel dan met Waterschap Rivierenland via 0344 - 64 99 99 van 8.30 tot 17.00 uur. Of 0344 - 64 90 90 buiten kantooruren.

Meer informatie

Voor actuele informatie over de huidige situatie verwijzen we u naar het liveblog van Waterschap Rivierenland(Deze link gaat naar een externe website)externe-link-icoon.

Wat te doen bij water in uw woning?

Als u water in uw woning of bedrijf hebt en dat dreigt in aanraking met elektriciteit te komen, dan is er risico op kortsluiting of brand. Belt u in dat geval met de brandweer via het alarmnummer 112. Schakel de stroom zo snel mogelijk uit in de meterkast. 

Heeft u water in uw woning of bedrijf en de situatie is niet gevaarlijk? Dan kunt u het best contact opnemen met een rioolbedrijf of een loonwerker. Zij beschikken vaak over pompinstallaties en tankwagens. 

Hebt u schade door wateroverlast, maak dan foto’s en meld dit met een uitgebreide beschrijving van de schade bij uw verzekeringsmaatschappij. Als u een huurwoning heeft, kunt u contact opnemen met uw woningcorporatie of andere verhuurder.