Herinrichting stationsplein Geldermalsen

Binnenkort starten de gemeente en ProRail met de aanleg van de nieuwe fietsenstalling bij het station. Ook gaat DuraVermeer het Trichtsvoetpad verleggen en het stationsplein opnieuw inrichten. Op deze pagina leest u hier meer over.

Wat gaan we doen?

  • Er komt een nieuwe fietsenstalling. Door gebruik te maken van etagerekken kunnen er 300 meer fietsen gestald worden dan in de huidige stalling. Ook is er in de nieuwe stalling ruimte voor kratfietsen en scooters.
  • Het Trichtsevoetpad wordt verlegd en loopt niet meer door de fietsenstalling.
  • Het stationsplein krijgt een nieuwe inrichting. De vijftien parkeerplaatsen worden iets verlaagd, waardoor de auto’s minder in het zicht liggen. Er komen bloembakken, bomen en een aantal zitelementen. Ook is er straks plek om mensen op te halen en af te zetten (Kiss & Ride). 

Planning 

De huizen en het station blijven bereikbaar. Daarom werken we in fases. De werkzaamheden zijn in 5 fases opgeknipt.

  • Fase 1: plaatsen tijdelijke fietsenstalling op het stationsplein

Eind april tot medio mei plaatsen we een tijdelijke fietsenstalling op het stationsplein. Hier kunnen ongeveer 1000 fietsen gestald worden. Ook blijven er 15 parkeerplaatsen op het stationsplein beschikbaar. 

  • Fase 2: verwijderen oude stalling

Medio mei tot eind juni verwijderen we de oude fietsenstalling. In deze periode sluiten we het Trichtsevoetpad ter hoogte van de fietsenstalling af. Er is een omleiding voor fietsers en voetgangers via de wijk Lingedonk.

  • Fase 3: verleggen kabels en leidingen en verleggen Trichtsevoetpad

Eind juni tot begin juli voeren we werkzaamheden uit aan kabels en leidingen en wordt het Trichtsevoetpad verlegd.

  • Fase 4: opbouwen nieuwe fietsenstalling en asfalteren Trichtsevoetpad

Begin juli tot eind oktoberbouwt ProRail de nieuwe fietsenstalling. Het deel van het het Trichtsevoetpad naast de fietsenstalling wordt geasfalteerd. We verwachten eind oktober de nieuwe fietsentalling in gebruik te kunnen nemen.

  • Fase 5: vernieuwen stationsplein                     

Eind oktober t/m december  breken we de tijdelijke fietsenstalling op het stationsplein af en krijgt het stationsplein een nieuwe inrichting. 

Vragen

Heeft u nog vragen over de herinrichting van het Stationsplein? Neem dan contact op met Niels van Tiggelen, projectleider. Hij is bereikbaar op telefoon 0345 - 72 87 78 of  e-mail niels.van.tiggelen@westbetuwe.nl.