Cliëntondersteuner

Een onafhankelijke cliëntondersteuner is iemand die u helpt bij het stellen van uw vragen, die met u mee gaat naar de gesprekken met de gemeente of die u helpt bij het maken van keuzes. De vertrouwenspersoon luistert, denkt met u mee, en komt op voor uw belangen. In eerste instantie door onvrede bespreekbaar te maken.

Goed om te weten

Wanneer u in gesprek gaat met het Team Sociaal of met Werkzaak Rivierenland over zorg of ondersteuning voor uzelf of uw gezin(sleden), dan hoeft u dat niet alleen te doen. Als u dat wilt, kunt u zich laten ondersteunen door een vriend of familielid. Maar bijvoorbeeld ook door een vrijwilliger, een ouderenadviseur of een cliëntondersteuner.

De cliëntondersteuner luistert, denkt met u mee en geeft informatie en advies. Bij aanvragen op basis van de Jeugdwet, de Wmo, de Wlz of Participatiewet, helpt de cliëntondersteuner. Ook ondersteunt de cliëntondersteuner u bij het vinden van een passende zorgaanbieder, en het opstellen, evalueren en bijstellen van een persoonlijk plan.

Kosteloos

U kunt kosteloos een beroep doen op de cliëntondersteuners van MEE Gelderse Poort. Ze werken onafhankelijk van zorgaanbieders en het sociaal team. Alles wat u bespreekt met hem of haar, blijft tussen jullie beiden.

Contact

Neem gerust contact op en bespreek wat de cliëntondersteuner of vertrouwenspersoon voor u kan betekenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuner