Binnenkort meer duidelijk over nieuwbouw of renovatie zwembad en sporthal Geldermalsen

02 april 2024
Dorpen en stadjes

Krijgen inwoners in Geldermalsen een vernieuwd zwembad en sporthal of worden de huidige verouderde accommodaties opgeknapt? Hier komt binnenkort meer duidelijkheid over als de gemeenteraad de startnotitie ‘Ontwikkeling vernieuwd zwembad en sporthal gemeente West Betuwe’ gaat vaststellen. Wethouder de Geus: “Als college vinden we het belangrijk dat onze inwoners kunnen blijven zwemmen.”

De huidige accommodaties zijn sterk verouderd. De gemeente West Betuwe en Laco Recreatie zijn daarom al langere tijd aan het uitzoeken wat de beste oplossing is om binnen de gemeente de zwemmogelijkheden te behouden, te moderniseren en te combineren met een sporthal. Het college van burgemeester en wethouders wil de gemeenteraad vragen om in te stemmen met het plan voor een vernieuwd zwembad en sporthal. 

Advies nieuwbouw De Randhorst

Volgens een onderzoek door Sportfondsen Nederland is De Randhorst, waar zich het huidige sportcomplex en het voetbalveld van GVV bevindt, de meest geschikt locatie voor de ontwikkeling van een vernieuwde zwembad en sporthal. Dit scenario sluit ook het meest aan op de gewenste uitgangspunten. Als de raad volgende maand instemt verwachten we dat begin volgend jaar gestart kan worden met het bouwtraject”, legt wethouder Jan de Geus het proces uit. “Onze inwoners kunnen in deze periode gebruik blijven maken van de bestaande accommodaties en dus gewoon zwemmen.”