Voetballen op een kunstgrasveld

Aanleg en verplaatsen kunstgras zorgt voor benodigd veldcapaciteit

19 april 2024
Dorpen en stadjes

Het college van burgemeester en wethouders wil de gemeenteraad voorstellen om een investeringskrediet beschikbaar te stellen voor voetbalvereniging MVV’58 en vv Beesd / rvv Rhelico. Hiermee kan MVV’58 een natuurgrasveld vervangen voor een kunstgrasveld en kan voor de beoogde fusie een bestaand kunstgrasveld verplaatst worden. Beide investeringen zijn nodig om de verenigingen toekomstbestendig te maken

Voetbalvereniging MVV’58 kan nu door de slechte veldkwaliteit niet aan de kwaliteitseisen van de KNVB voldoen waardoor er wedstrijden worden afgelast. De slechte staat komt omdat er te weinig velden zijn voor het nog steeds groeiende ledenaantal. De vereniging wil dit oplossen door een natuurgrasveld te vervangen voor een kunstgrasveld. Hierdoor kan er op hetzelfde veld 900 uren per jaar meer gevoetbald worden, een toename van 300%. Dit voorkomt dat de vereniging moet gaan overwegen een ledenstop in te voeren. 

Verplaatsen kunstgrasveld

Het afgelopen jaar hebben de verenigingen vv Beesd en rvv Rhelico al grote stappen gemaakt in het samenvoegen tot fusieclub BRC. Eén van de gewenste stappen is het bestaande kunstgrasveld van sportpark Boutenstein in Rumpt te verplaatsen naar sportpark Molenzicht in Beesd. Dit voorkomt dat de fusieclub alsnog op twee locaties moet blijven trainen omdat de huidige velden onvoldoende belastbaar zijn. Een tweede kunstgrasveld biedt bovendien de benodigde ruimte voor de verwachte groei van het aantal sporters.

Toekomstbestendige verenigingen

Wethouder Wil Kosterman vindt het belangrijk om de verenigingen binnen de gemeente toekomstbestendig te maken en de leden toestroom het hoofd te bieden. “Dit past bij onze ambitie om meer inwoners in beweging krijgen en de sociale binding en leefbaarheid versterken.” Als de gemeenteraad akkoord gaat met het investeringskrediet, dan wordt dit voorstel meegenomen tijdens de behandeling van de perspectiefnota in juli 2024.