Wijkagent

De politie is er voor u en wil daarom graag bij u in de buurt zijn. Dichtbij, zodat zij snel kan optreden als dat nodig is, maar ook om gemakkelijk contact te leggen.

Taak

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s zoals surveillanten en rechercheurs werkt de wijkagent aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij/ zij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet de wijkagent wat er speelt in de wijk en kunnen in een vroeg stadium problemen worden opgelost en liever nog worden voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk . Veel wijkagenten zijn actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.

Samenwerking

De wijkagent zit regelmatig met de gemeente, woningbouwverenigingen en andere instanties om de tafel. Zo weten alle partijen wat er aan de hand is. Samen met u zorgen zij voor de veiligheid in uw wijk of buurt.

Contact

Bij spoed belt u 112. Ook bij verdachte situaties belt u 112, bijvoorbeeld als mensen zich verdacht ophouden. Valt u iets bijzonders op? Onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren? Denkt u dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop u iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee helpt u mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten.

Wie is uw wijkagent?

Ga naar het overzicht van wijkagentenexterne-link-icoon en vul een plaatsnaam of postcode in. Daar vindt u wie uw wijkagent is en hoe u de agent kunt bereiken. Elke wijkagent heeft een eigen informatiepagina. Daar vindt u een contactformulier dat u kunt invullen. Ook staan op deze pagina eventueel verwijzingen naar social media. U kunt uw wijkagent ook bellen via 0900 - 88 44 of u kunt hem op straat aanspreken.

Er is een app

U vindt de gratis app in de app stores (Apple iOS, Google Android) onder de naam ‘Politie’.