Veren en Pontjes

In de gemeente zijn diverse veren en pontjes. Waar kunt u overvaren? Lees meer.

Fiets- en voetveren over de Waal en Linge

Er stromen twee rivieren door de gemeente West Betuwe: de Waal en Linge. Uit®waarde zorgt voor de diverse pontjes en veren over deze rivieren. Wandelaars en fietsers kunnen daardoor snel en veilig overvaren. Dit wordt onder andere gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en allerlei vrijwilligers. 

Vaarschema's

In het hele Rivierengebied zijn pontjes te vinden. Op de website van Uiterwaardeexterne-link-icoon vindt u alle vaarschema's. Ook kunt u de Overzetveren-app downloaden voor IOS of Android. In West Betuwe gaat het om twee veren. 

De Lek: Liniepont 

Ook vaart in de zomermaanden de Liniepont tussen Werk aan het Spoel in Culemborg, Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg in Houten. Bekijk de vaarschema'sexterne-link-icoon

Veren rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie

In de zomermaanden kunt u met Riveer varen tussen Fort Vuren, Slot Loevestein, de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem en het Brabantse dorp Sleeuwijk. De twee veren hebben een ruime capaciteit voor voetgangers en fietsers. De dienstregeling van deze veren sluit naadloos aan op de trein of bus in de regio. Tussen Brakel en Herwijnen vaart de veerdienst het hele jaar door. Daar kunt u ook overvaren met voertuigen. 

Op de website van Riveer vindt u alle informatie en de actuele vaarschema's.externe-link-icoon U kunt ook de gratis Riveer-app downloaden, zodat u weet welke pontjes er varen. De app is beschikbaar voor IOS en Android.