Veilig mailen SmartLockr

De gemeente West Betuwe gebruikt SmartLockr om privacygevoelige informatie op een veilige manier te mailen. Ontvangt u een beveiligde e-mail van ons? Lees hier hoe u de e-mails opent en beantwoordt.

Bericht openen met wachtwoord

We hebben de e-mail die voor u bedoeld is met een wachtwoord beveiligd.
U heeft van ons een e-mail ontvangen via SmartLockr. Open het bericht door te klikken op de link in het groene blok met de tekst ‘Download bestanden’. Daarna komt u automatisch terecht in de beveiligde omgeving van SmartLockr. Van SmartLockr ontvangt u  een wachtwoord. Dit wachtwoord moet u kopiëren en plakken in het veld waar SmartLockr dit vraagt. Alleen op deze manier is het bericht te lezen. Heeft u geen wachtwoord ontvangen? Neem dan contact op met de persoon van wie u de e-mail ontving.

Bericht openen met een SMS-code

We hebben de e-mail die voor u is bedoeld, beveiligd met een twee-factor authenticatie.
Dit betekent dat het bericht is beveiligd met een SMS-code en wachtwoord. U ontvangt eerst via e-mail een ‘SmartLockr notificatie’. In die melding staat dat er een beveiligd bericht naar u is verzonden. Op uw mobiele telefoonnummer ontvangt een SMS-code via SmartLockr. Die code plaatst u in het veld waar SmartLockr dit vraagt. Daarna maakt u zelf eenmalig een wachtwoord aan. Daarna heeft u toegang tot het bericht.  
Een volgende keer is dit proces korter. SmartLockr maakt namelijk gebruik van Single Sign-on. Dat betekent dat SmartLockr uw e-mailadres herkent. Inloggen gaat de volgende keer daarom sneller.

Reageren op een veilig verzonden e-mailbericht

U heeft van ons een beveiligde e-mail ontvangen. Daarop kunt u eenvoudig reageren. Als u het bericht geopend heeft, blijft u in de veilige SmartLockr omgeving. Vanuit die omgeving stuurt u op een veilige manier e-mail naar ons met een eventuele bijlage.

Belangrijk: uw juiste e-mail en telefoonnummer

Om veilig te mailen gebruiken wij uw e-mail en/of telefoonnummer. Geef daarom wijzigingen in een telefoonnummer of e-mailadres altijd aan ons door. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u veilig blijft communiceren.

Geef wijziging door aan uw contactpersoon of stuur een e-mail naar communicatie@westbetuwe.nl.
Vermeld bij het onderwerp: e-mail/telefoonnummer wijziging SmartLockr.

Uitleg via video

Wilt u liever zien hoe het gebruik van SmartLockr voor u als ontvanger werkt? Bekijk dan deze video. (de video plaatsen we binnenkort).

Over SmartLockr

SmartLockr garandeert ons dat wij gegevens op de juiste veilige manier uitwisselen. Het platform versleutelt alle gegevens en verstuurt ze via een veilige weg. De gegevens slaan ze ook versleuteld op. Op deze manier heeft niemand toegang tot de gegevens, behalve de verzender en u als geauthentiseerde ontvanger. Hoe? Door de inzet van slimme technologieën, waardoor de kans op het maken van fouten tijdens het e-mailproces kan worden verkleind.

Op de website van SmartLockrexterne-link-icoon vindt u nog meer informatie.