Trouwen en partnerschap registreren

  • Meld uw huwelijk of partnerschap bij de gemeente. Gebruik daarvoor onderstaand formulier.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of woont u permanent in het buitenland? Gebruik dan het onderstaande formulier.
  • Mail het ingevulde formulier naar:

trouwen@westbetuwe.nl

of stuur het naar: 

Gemeente West Betuwe
t.a.v. Team Publiek
Postbus 112
4190 CC Geldermalsen

 

  • In het formulier vragen we naar uw gegevens en naar de gegevens van de getuigen.
  • In het formulier vragen we ook naar de gewenste trouwlocatie.
  • Een ambtenaar neemt contact met jullie op om de melding door te nemen en de afspraken vast te leggen.
  • Melden van een voorgenomen huwelijk of partnerschap kan tot twee weken voor de trouwdatum.

Trouwambtenaar

Wilt u een uitgebreide ceremonie? Dan neemt onze trouwambtenaar contact met u op. Dat gebeurt een paar weken voor de trouwdatum. Een trouwambtenaar is een medewerker van de gemeente. Hij of zij leidt de ceremonie. De afspraak is bedoeld om kennis te maken met onze trouwambtenaar. Wie de trouwambtenaren van de gemeente West Betuwe zijn, ziet u in dit overzicht. Heeft u een voorkeur voor een trouwambtenaar of wilt u een kennis of vriend als 'eigen' trouwambtenaar? Neem dan contact op met de gemeente op telefoonnummer 0345 - 72 88 00

Trouwlocatie

U kunt in de gemeente West Betuwe op verschillende plekken trouwen. U mag zelf kiezen waar u trouwt. Trouwt u niet op een officiële trouwlocatie? Dan moet u daar extra voor betalen. De gewenste trouwlocatie geeft u door via het formulier Melden huwelijk / partnerschap.

Kiest u voor Kasteel Neerijnen als trouwlocatie? Houd er dan rekening mee dat muziek alleen op cd aangeleverd kan worden. Een USB is helaas niet mogelijk.

Trouwboekje

Het trouwboekje is beschikbaar in vier kleuren: blauw, rood, groen en wit. Ze hebben allemaal een gouden logo van de gemeente op de voorkant.

Kosten

De ceremonie is het officiële deel van uw huwelijk. U kunt kiezen uit:

  • Geen ceremonie (gratis)
  • Een uitgebreide ceremonie

Trouwboekje

Het trouwboekje kost 29,80 euro. 

Gratis trouwen

Op maandag om 9.00 uur en op maandag om 09.15 uur is er uitsluitend voor inwoners van de gemeente West Betuwe de mogelijkheid om kosteloos te trouwen. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het gemeentehuis in Geldermalsen en is zeer sober.