Stimuleringsbudget voor beste idee

Recreatieve, toeristische ondernemers en deelnemers uit de culturele sector hebben van de gemeente West Betuwe een stimuleringsbudget van 500 euro ontvangen voor de uitwerking van hun ideeën.

In maart van dit jaar ontmoetten ondernemers en cultuurmakers uit West Betuwe elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst  in Asperen. Speciaal om de sectoren Recreatie & Toerisme en Kunst & Cultuur aan elkaar te verbinden. 
Na afloop van deze bijeenkomst hebben de aanwezigen ideeën ingediend voor een gezamenlijk te organiseren activiteit. Bedoeld voor inwoners uit de gemeente en voor (toeristische) bezoekers. De twee beste inzendingen, ‘VersLINGErd’ en ‘Orgelpad’, zijn beloond met een stimuleringsbudget van 500 euro.

Prijswinnaars

Het festival VersLINGErd is een ‘Ode aan de Linge-twist’ op camping Lievelinge. Met als thema ‘VersLINGErd aan eigen bodem’. Een dag genieten voor jong en oud van al het goeds uit de Betuwe. Met de oogst van eigen bodem op cultureel, culinair en ambachtelijk gebied.
De initiatiefnemers zijn camping Lievelinge, Ode aan de Linge en Puur Betuws. Bente van der Wilt van Puur Betuws is enthousiast over het project en de samenwerking: “Een activiteit bedenken waar krachten en ideeën samenkomen geeft een bijzondere dynamiek. Super dat we dit project ook gaan uitvoeren!”

Het Orgelpad is een meerdaags evenement langs kerken en monumentale orgels in West Betuwe. Waarbij verschillende kerken, wijngaarden, B&B’s, musici en kunstenaars samenwerken aan een afwisselend programma voor bezoekers. 
Bart van den Goorbergh, eigenaar van het Rumpts kerkje en tevens een van de initiatiefnemers, vertelt: “In onze gemeente staan veel prachtige orgels. Deze indrukwekkende instrumenten brengen al eeuwenlang mensen samen. Het Orgelpad neemt je mee van verleden naar toekomst. Ga van dorp naar dorp, luister van Bach tot blues. Zing mee of geniet in stilte van de schitterende klanken van de orgels. En beleef onderweg de gastvrijheid in onze mooie Betuwe.”

Verbinding

Wethouder Rutger van Stappershoef is blij dat de eerste netwerkbijeenkomst al heeft geleid tot deze samenwerking en inspirerende ideeën. “De initiatiefnemers zijn al enthousiast begonnen aan de uitwerking van hun plannen. Deze samenwerking zorgt voor verbinding tussen ondernemers uit de recreatieve en culturele sector. Samen brengen zij met nieuwe activiteiten en arrangementen meerwaarde voor de bezoekers aan onze gemeente. Niet alleen voor toeristen van buitenaf. Maar ook voor onze eigen inwoners die de gemeente willen beleven en ontdekken.”