Pasfoto

U heeft een pasfoto nodig bij het aanvragen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Het fotoapparaat in het gemeentehuis verhuist mee naar de tijdelijke locatie Van Dam van Isseltweg 4 in Geldermalsen. Daar kunt u een pasfoto maken.

Belangrijk om te weten

  • U heeft een pasfoto nodig bij het aanvragen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart.
  • Rijksoverheid stelt een aantal eisen waaraan de pasfoto moet voldoen. Let op de eisen.
  • De goedgelijkende foto is maximaal 6 maanden oud.
  • Het fotoapparaat niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Pasfoto nodig voor rijbewijs?

Dan is er een nieuwe service bij de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW). U kunt eenvoudig terecht bij een erkend fotograaf of fotocabine. Uw foto wordt direct doorgestuurd naar RDW. Betalen doet u door in te loggen op DigiD (rdw/rijbewijsverlengen) en af te rekenen met iDEAL. 

Aanvragen en ophalen

De gemeente heeft zelf geen fotoapparatuur. We raden u aan de foto door een professionele fotograaf te laten maken. Zo voorkomt u dat we uw pasfoto niet kunnen gebruiken voor uw aanvraag. Tijdens de coronamaatregelen kunt u op afspraak terecht bij een fotograaf bij u in de buurt. 

Pasfotoapparaat

In het gemeentehuis in Geldermalsen staat wel een pasfotoapparaat van een leverancier. Hiermee maakt u zelf een pasfoto. U betaalt met uw pinpas of gepast geld. Voor kinderen onder de 12 jaar is het niet mogelijk om in dit apparaat pasfoto's te maken.

Maakt u gebruik van het fotoapparaat? Denk er dan aan om ruim op tijd de foto’s te maken. Als u met meerdere personen bent, vraagt dat even tijd.

Kosten

Het pasfotoapparaat maakt vier dezelfde pasfoto’s. U betaalt 10 euro.

Het apparaat werkt met (contactloze) pinbetaling of met gepast contant geld. Bij gepast geld werken de een en twee euromunten het beste.