Meldpunt discriminatie

Bij Vizier kunt u discriminatie melden of een klacht indienen.

Niemand wil buitengesloten worden of onrechtvaardig behandeld worden, zeker niet als dat is vanwege je afkomst, huidskleur, leeftijd, handicap, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid. Mogen meedoen en mogen zijn wie je bent is wezenlijk. Of het nu gebeurt bij het solliciteren, op school, op de werkvloer, bij het sporten of gewoon op straat, discriminatie is overal onacceptabel. Discriminatie is ook bij wet verboden: dat staat in Artikel 1 van onze grondwet, in het Wetboek van Strafrecht en in de gelijkebehandelingswetgeving.

Discriminatie stopt niet vanzelf. Helaas melden de meeste mensen die discriminatie ervaren nog niet! Maar melden is belangrijk om discriminatie te stoppen. Maak het zichtbaar, maak het verschil en meld wel! Ook als je getuige bent van discriminatie of als je anoniem wilt blijven.
Melders van discriminatie kunnen desgewenst rekenen op onafhankelijk advies en ondersteuning.

Sinds 1 januari 2020 zijn Ieder1Gelijk,  Artikel 1 Overijssel en Meldpunt Discriminatie en Pesten gefuseerd. Als Vizier bundelen zij de krachten. Vizier is nu de organisatie waar u advies en hulp kunt krijgen als u met discriminatie te maken heeft.

Contactgegevens van Vizier
Arend Noorduijnstraat 15
6512 BK Nijmegen
Telefoonnummer: 085 0734600
E-mail: info@vizieroost.nl 
Website: www.vizieroost.nl