Meldpunt discriminatie

Ervaart u discriminatie?

Neem dan contact op met Vizier voor kosteloos advies en ondersteuning.
Dat kan ook anoniem.

Meer informatie

Discriminatie is verboden

Niemand wil buitengesloten worden of onrechtvaardig behandeld worden, zeker niet als dat is vanwege je afkomst, huidskleur, leeftijd, handicap, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid. Mogen meedoen en mogen zijn wie je bent is wezenlijk. Of het nu gebeurt bij het solliciteren, op school, op de werkvloer, bij het sporten of gewoon op straat, discriminatie is overal onacceptabel. Discriminatie is ook bij wet verboden: dat staat in Artikel 1 van onze grondwet, in het Wetboek van Strafrecht en in de gelijkebehandelingswetgeving.

Discriminatie melden help

Discriminatie stopt niet vanzelf. Helaas melden de meeste mensen die discriminatie ervaren nog niet! Maar melden is belangrijk om discriminatie te stoppen. Maak het zichtbaar, maak het verschil en meld wel! Ook als je getuige bent van discriminatie of als je anoniem wilt blijven.
Melders van discriminatie kunnen desgewenst rekenen op onafhankelijk advies en ondersteuning.

Vizier

Sinds 1 januari 2020 zijn Ieder1Gelijk,  Artikel 1 Overijssel en Meldpunt Discriminatie en Pesten gefuseerd. Als Vizier bundelen zij de krachten. Vizier is nu de organisatie waar u advies en hulp kunt krijgen als u met discriminatie te maken heeft.

Contactgegevens van Vizier
Arend Noorduijnstraat 15
6512 BK Nijmegen
Telefoonnummer: 085 07 34 600
E-mail: info@vizieroost.nl
Website: www.vizieroost.nlexterne-link-icoon