Maak kennis met Merel

Wie ben je?

Mijn naam is Merel Manusiwa. Ik werk inmiddels ruim een jaar als vormgever en medewerker communicatie bij gemeente West Betuwe. In september 2022 ben ik begonnen in team Communicatie, maar inmiddels maak ik deel uit van de flexibele kern. Dat betekent dat ik niet meer aan één team verbonden ben, maar overal ingezet kan worden.

Hoe ben je bij gemeente West Betuwe terechtgekomen?

Na mijn studie Communicatie en multimedia design ging ik op zoek naar een baan. Tijdens mijn studie heb ik al met gemeente ‘s-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant gewerkt, dus de overheidssector was voor mij niet geheel nieuw. Via LinkedIn werd ik door een recruiter benaderd met de vacature voor de functie vormgever en medewerker communicatie.

Die vacature sprak me eigenlijk direct aan. Het leek me interessant om bij de gemeente aan de slag te gaan, omdat je daar veel ervaring op kan doen en je flink de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo werd het omschreven in de vacature en in de praktijk is dat ook daadwerkelijk zo. Toen ik eenmaal in dienst was, werd me ook duidelijk hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt binnen de gemeente. Je werkt niet echt voor een baas, maar samen met je collega’s aan hetzelfde belang. Die totaalsom zorgt ervoor dat ik hier nog steeds met veel plezier werk.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?

Ik werk weliswaar voor gemeente West Betuwe, maar ik woon hier zelf niet. Daarom is het als communicatiemedewerker wel een uitdaging om te leren wat de doelgroep nou precies is. Wat spreekt de inwoners van deze gemeente aan? Voor ik hier kwam werken wist ik niet zo veel over de gemeente en een gemeente als werkgever. Gelukkig maakte dat eigenlijk niet uit, want je leert snel behoorlijk veel. Dat is ook logisch, want het gaat bij een gemeente over heel veel verschillende onderwerpen. Het is ontzettend breed en er valt heel veel te leren.

Heb je een bijzonder moment meegemaakt binnen je werk?

Zeker! Eerder dit jaar stond gemeente West Betuwe met een stand op de Nationale Carrièrebeurs in Amsterdam. Daarvoor waren een mooie wand en flyers nodig. Ik mocht daar als vormgever mee aan de slag. De gemeente heeft een hele leuke, creatieve huisstijl, dus het was tof om die voor dit project in deze middelen te kunnen verwerken. Het heeft heel goed uitgepakt en gaf ons een sterke aanwezigheid op de beurs. Het is heel leuk om zo als onderdeel van het team bij te kunnen dragen aan iets groots dat uiteindelijk zelfs voor nieuwe medewerkers zorgt.

Wat vind je het leukste aan werken bij de gemeente?

Het samenwerken met de collega’s en de verantwoordelijkheid die je krijgt. Niet alleen binnen de gemeente, maar ook naar de inwoners toe. De content die ik maak komt rechtstreeks bij de bewoners van West Betuwe terecht, dus je levert een belangrijk onderdeel in de communicatie tussen de gemeente en haar inwoners. De reactie die je krijgt op het werk dat je doet, leert je ook weer waar je nog kunt verbeteren. Die wisselwerking vind ik leuk, want zo word je gaandeweg steeds beter in wat je doet.

Waarom zou je iemand aanraden ook bij Gemeente West Betuwe te gaan werken?

West Betuwe is een hele leuke gemeente, waar je met veel leuke collega’s komt te werken. Daarnaast is het een behoorlijk omvangrijke gemeente met 26 kernen. Dat maakt het een stuk breder, groter en misschien ook wel interessanter dan veel andere werkplekken. Je voelt je hier echt welkom, krijgt veel verantwoordelijkheid en echt de kans om je vleugels uit te slaan binnen de gemeente.