Maak kennis met medewerker Team publiek: Marian

Wie ben je?

Mijn naam is Marian Verweij. Ik werk al sinds 1983 bij de gemeente West Betuwe, vroeger gemeente Geldermalsen. Ik ben werkzaam bij Team publiek, waar we ons onder meer bezighouden met zaken als paspoortaanvragen, ID-kaarten, verhuizingen en uittreksels. Daarnaast verzorgen we de telefonie en heb ik de rol van gastvrouw. Een veelzijdige functie dus, waarbij ik veel direct contact heb met onze inwoners.

Hoe ben je bij gemeente West Betuwe terechtgekomen?

Het is inmiddels alweer veertig jaar geleden, maar op mijn zeventiende solliciteerde ik bij de gemeente Geldermalsen. Ik werd uit 84 sollicitanten gekozen en mocht beginnen bij de postbehandeling. Daarvoor ben ik destijds ook de archiefopleiding gaan volgen. Na verloop van tijd kwam er ook een stukje VVV bij op onze afdeling. Omdat ik ben geboren en getogen in Geldermalsen, wist ik natuurlijk veel over de gemeente en de omgeving. Zo heb ik langzaamaan de switch gemaakt naar telefoniste en receptioniste. Dat groeide uiteindelijk uit tot een functie binnen de afdeling Burgerzaken, tegenwoordig Team publiek, waar ik nu alweer een aantal jaar met veel plezier werk.

Wat is het fijnste aan werken bij West Betuwe?

Ik vind persoonlijk het klantencontact altijd heel erg leuk. Mensen die bij mij aan de balie komen wil ik graag naar tevredenheid helpen, want dat geeft me veel voldoening. Doordat ik hier zoveel mensen ken, merk ik ook regelmatig dat ze het prettig vinden als ze door mij geholpen worden. Je bent zo toch een soort vaste waarde, een bekend gezicht, wat helpt om mensen weer met een glimlach de deur uit te laten gaan.

Wat ik ook erg fijn vind, is de gezelligheid onder de collega’s en de ruimte voor verdere ontwikkeling. De gemeente staat niet stil en moedigt medewerkers aan om stappen te blijven zetten en opleidingen en cursussen te volgen, waardoor wij weer beter worden in ons werk. Er is altijd de mogelijkheid om te groeien en nieuwe uitdagingen te vinden.

Heb je iets moois of bijzonders meegemaakt in je werk?

Eén van de meest bijzondere momenten in mijn carrière bij de gemeente was tijdens de watersnood in 1995. Het water stond heel erg hoog rond Geldermalsen en er zaten scheuren in de dijken. Er was daarom een serieuze kans op overstromingen, dus moesten er evacuaties plaatsvinden. Ik was toen nauw betrokken bij de hulpverlening en heb samen met collega's dag en nacht gewerkt om mensen te ondersteunen.

Ik heb toen van alles gedaan: telefoontjes beantwoord, hulpdiensten opgevangen en ondersteund, mensen getroost en voor eten gezorgd. Het is gelukkig allemaal goed afgelopen, maar het was wel een heel bijzonder moment waar de saamhorigheid onder de collega’s, maar ook onder de inwoners zich echt liet zien. Zoiets vergeet je nooit meer.

Waarom zou je iemand aanraden ook bij Gemeente West Betuwe te gaan werken?

West Betuwe is een leuke en hele mooie gemeente waar veel groei in zit. Je kunt hier binnenkomen en jezelf via interne cursussen en opleidingen flink ontwikkelen binnen gemeenteland. We zijn een gemeente die er echt wil zijn voor onze inwoners, waardoor je echt iets kunt betekenen voor de gemeenschap. Bovendien hebben we een heel leuk team vol gezellige collega’s. Na meer dan veertig jaar ga ik nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.