Maak kennis met gebiedsmakelaar Ingrid

Wie ben je?

Mijn naam is Ingrid van Ooijen. Ik werk sinds augustus als gebiedsmakelaar bij gemeente West Betuwe. Die functie vervul ik voor vier kernen in de gemeente: Haaften, Gellicum, Tuil en Rumpt.

Wat doet een gebiedsmakelaar?

Een gebiedsmakelaar is het aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de kernen, dus de dorpen en steden, binnen de gemeente. Bij West Betuwe zijn we met zes gebiedsmakelaars. De 26 kernen van de gemeente zijn onder ons verdeeld. Ik ben een soort gesprekspartner en verbinder tussen de gemeente en haar inwoners. Dit betekent dus onder andere dat ik nauw contact onderhoud met de werkgroepen die aan de vier kernen verbonden zijn.

De gemeente vindt participatie belangrijk. Via de gebiedsmakelaar bieden we ruimte voor persoonlijk contact. Lokale initiatieven kunnen we ondersteunen met het leefbaarheidsbudget. Uit dit budget kunnen burgerinitiatieven worden bekostigd, tot een maximum van €2000,-. Samen met mijn collega’s beoordeel ik die initiatieven en bepalen we waar budget aan wordt toegekend. Belangrijk is dat de plannen moeten bijdragen aan de saamhorigheid en cohesie in de kern en zo voor meer verbinding zorgen.

Wat is het fijnste aan werken bij West Betuwe?

De uitdagingen die hier liggen is het er echt voor de inwoners te zijn en duidelijk te zijn in wat wel en niet kan. Ik heb hiervoor bij twee andere gemeentes gewerkt, maar het kerngericht werken was voor mij nieuw. Wat ik ook erg fijn vind om te ervaren is dat zowel de gemeente als mijn collega’s denken in mogelijkheden. Collega’s zijn enorm gedreven en welwillend, altijd bereid om elkaar te helpen. Dat voelt als een warm bad. De gemeente draagt daaraan bij door veel te willen investeren in ons als werknemers. Via de academie kun je heel veel verschillende cursussen volgen om je zo verder te ontwikkelen.

Waarom zou je iemand aanraden ook bij Gemeente West Betuwe te gaan werken?

Deze mooie gemeente is een hele fijne werkplek vol uitdagingen en kansen om te groeien en je verder te ontwikkelen. Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk, omdat ik het hier echt ontzettend naar mijn zin heb. Ik begon ooit zelf als kritische inwoner, die zich druk maakte om het afvalprobleem en communicatie met de gemeente. In plaats van te blijven klagen, besloot ik te kijken wat ik eraan kon doen.

Dus als je tegen dingen aanloopt en daar wil je iets aan doen, solliciteer dan bij West Betuwe. Als je denkt dat je iets kunt betekenen om problemen op te lossen, dan krijg je hier de kans om dat te doen en zo bij te dragen aan een nog mooiere plek om te wonen.