Maak kennis met Eva

Wie ben je?

Mijn naam is Eva van Dijk. Ik werk sinds maart 2023 als adviseur recreatie en toerisme en als projectleider gebiedsmarketing bij de gemeente West Betuwe. Een jaar eerder ben ik begonnen als adviseur economie, maar sindsdien ben ik doorgestroomd naar mijn huidige functie.

Wat doe je bij Gemeente West Betuwe?

Dat is behoorlijk breed, maar over het algemeen houd ik me bezig met een aantal grotere lopende projecten, maar is er ook ruimte voor wat kleinere losse projecten. Een voorbeeld van zo’n groot project is ‘Linge bereikbaar voor elke kern’. Dit heeft als doel om de Linge, de prachtige rivier die meandert door het landschap, voor alle inwoners en potentiële bezoekers bereikbaar te maken.

Dat was een sterke wens van inwoners en ondernemers. Daar geven we uitvoering aan door het plaatsen van aanlegvoorzieningen en, op sommige plekken, het aanleggen van een strandje.

Qua werkzaamheden is het ook een kwestie van veel aansluiten bij werkgroepen en overleggen en de voorbereiding daarop. Zo werken we bijvoorbeeld voor gebiedsmarketing samen met Stichting Bureau Toerisme en zijn we onderdeel van het Pact van Loevestein en de Vestingdriehoek, voor het gebied rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Genoeg te doen dus!

Hoe ben je in je functie terechtgekomen?

Ik ben in 2018 begonnen bij gemeente Lingewaal. Toen Lingewaal een jaar later onderdeel was van de fusie tot West Betuwe, kon ik in de nieuwe gemeente aan het werk als adviseur recreatie en toerisme. Die functie was toen net nieuw en moest eigenlijk nog vorm krijgen. Kort daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar de gemeente Amsterdam, waar ik de kans kreeg om de tijdelijke functie van beleidsadviseur Dierenwelzijn te vervullen. Gezien mijn liefde voor diren was dit zo’n unieke kans dat ik die wel moest grijpen.

Toen die tijdelijke functie afliep, wist ik eigenlijk al dat ik terug wilde komen. Mijn oude team was zo fijn, vol met leuke en gezellige mensen, dat ik daar graag weer aan de slag wilde gaan. Gelukkig bleek er een leuke functie vrij in mijn oude team en heb ik daarop gesolliciteerd. Na een jaar in die functie, ben ik vervolgens weer doorgestroomd naar mijn huidige functie.

Is er veel ruimte om door te groeien en te leren binnen West Betuwe?

Absoluut. Mijn liefde voor het werkveld van recreatie en toerisme is eigenlijk pas ontstaan toen ik hier ging werken. Dat is het mooie binnen deze gemeente: je ziet heel veel verschillende afdelingen en functies, waardoor je geïnspireerd kan raken tot nieuwe stappen. Er zijn voortdurend nieuwe mogelijkheden om je functie uit te breiden of juist een wat andere richting op te gaan. Intern is er heel veel bespreekbaar, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je kennis en kwaliteiten je werk versterken. Bovendien hebben we onze eigen Academie, waar je trainingen en cursussen kunt volgen en coaching kunt krijgen. Zo blijf je doorleren en jezelf verder ontwikkelen, waardoor je uiteindelijk ook binnen de gemeente kunt doorgroeien naar een andere rol.

Waarom zou je iemand aanraden ook bij Gemeente West Betuwe te gaan werken?

Voor mij persoonlijk gaf mijn team de doorslag om hier terug te keren. De mensen in team Duurzaamheid en Economie maken mijn werk zo leuk. De hulp die je van collega’s krijgt en de dingen die je samen doet zorgen echt voor een goede teamspirit. Daarbij is de variatie aan projecten en het soort functies heel prettig, waardoor je altijd iets kan vinden wat bij je past en waar je naartoe kunt groeien. Dat maakt deze mooie gemeente een hele fijne werkplek.