Maak kennis met contractbeheerder Bert

Wie ben je?

Ik ben Bert van Driesten. Ik werk als contractbeheerder bij de gemeente West Betuwe, als lid van team Inkoop. Als onderdeel van die functie ben ik ook applicatiebeheerder van het contractsysteem Mercell.

Wat doet een contractbeheerder bij de gemeente?

Binnen een gemeente worden er op vrijwel iedere afdeling regelmatig contracten afgesloten met verschillende partijen. Als deze langer dan een jaar lopen of als het om een bedrag van meer dan 5000 euro draait, moeten deze contracten worden geregistreerd. Dat doe ik voor de collega’s. Als applicatiebeheerder is het belangrijk dat de collega's ervoor zorgen dat ik de meest actuele informatie heb. Zo zorgen we er samen voor dat de registratie klopt. Zodra een contract op de juiste manier in het systeem staat, krijgen de collega’s een notificatie wanneer het contract over een aantal maanden afloopt.

Hoe ben je bij gemeente West Betuwe terechtgekomen?

In 1991 werkte ik als beveiligingsbeambte, maar wilde ik graag een baan wat dichter bij huis. Ik woonde nog geen 300 meter van het gemeentehuis van de gemeente Lingewaal af, dus heb ik daar gesolliciteerd op een openstaande facilitaire functie en werd ik aangenomen. Ik heb elf jaar in die functie gewerkt, maar ging geleidelijk aan al steeds meer met de contracten aan de slag, waardoor ik uiteindelijk als contractbeheerder kwam te werken. Na de fusie tot West Betuwe kwam ik eerst weer in een facilitaire functie terecht, maar kon ik al vrij snel weer als contractbeheerder aan de slag. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Wat is het fijnste aan werken bij West Betuwe?

Ik vind het heel fijn om mensen te kunnen ontzorgen. Dat is precies wat ik hier in mijn werk kan doen en waar ik mijn plezier uit haal. De vrijheid die je krijgt bij de gemeente vind ik ook een groot pluspunt. Ik heb hier zowel fulltime als parttime gewerkt en het is fijn dat dat hier mogelijk is. Zo heb ik jaren geleden mijn eigen keukenzaak gehad, die ik naast mijn werk bij de gemeente draaiende kon houden. Op dit moment werk ik twee dagen per week bij de gemeente en ben ik daarnaast afwisselend twee en drie dagen per week buschauffeur van touringcars. Die afwisseling vind ik erg leuk, dus is het fijn dat dat mogelijk is bij de gemeente.

Waarom zou je iemand aanraden ook bij Gemeente West Betuwe te gaan werken?

Ik werk al sinds 1991 bij de gemeente en doe dat nog steeds met heel veel plezier. Met de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis is het nu nog fijner samenwerken met een club mensen waarmee dat al heel fijn was. Ik denk dan ook dat nieuwe collega’s zich hier ook snel op hun plek zullen voelen.