Kerkenvisie

De landelijk de toekomst van kerkgebouwen staat onder druk. Daarom maakten we samen met kerkeigenaren een kerkenvisie voor de gemeente.

Toekomst

De visie geeft een toekomstperspectief voor de 45 kerkgebouwen in de gemeente West Betuwe. Het gaat over alle kerkgebouwen die onze gemeente rijk is: religieus en particulier in gebruik, monumentaal en niet-monumentaal, nieuw en oud.

Het doel van de kerkenvisie is een duurzaam toekomstperspectief voor kerkgebouwen in de gemeente. Het uitgangspunt van de kerkenvisie in West Betuwe is maatwerk voor alle kerkgebouwen. Het religieus behoud van een kerkgebouw staat hierbij voorop. Pas daarna wordt gekeken naar eventuele andere passende invulling. De gemeente zet in op samenwerking en kennisdeling met kerkeigenaren. Een uitvoeringsprogramma maakt onderdeel uit van deze visie.

Achtergrond informatie 

In de raadsvergadering van 29 november 2022externe-link-icoon  is de kerkenvisie vastgesteld.externe-link-icoon

Het vastgestelde document Kerkenvisie is niet digitaal toegankelijk opgemaakt en voldoet daardoor niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. 

Vragen?

Wilt u meer informatie? Of wilt u op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Team economie, via ondernemen@westbetuwe.nl of 0345 – 72 88 00.