In- en uitritten

Wilt u een in- of uitrit maken of veranderen? Vraag hiervoor een vergunning aan.

In de gemeente West Betuwe is het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan om zonder vergunning een in- of uitrit te maken of te veranderen. Hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig. De gemeente heeft beleidsregels opgesteld voor een omgevingsvergunning voor een in- of uitrit. Deze regels zijn een aanvulling op de APV. 

Inrittenbeleid

De regels voor in- en uitritten staan in het inrittenbeleid. Hierin staan de regels voor de inrichting van inritten, de definities, de te doorlopen procedure en de toetsingscriteria. Door het beleid gelden voor heel de gemeente West Betuwe dezelfde regels. Wilt u het beleid lezen? Dat kunt u doen op Overheid.nlexterne-link-icoon

Omgevingsvergunning

Voor het veranderen van een in- of uitrit is in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u controleren door de vergunningscheck te doen. Komt uit de vergunningscheck dat u een vergunning nodig heeft, dan kunt u die meteen aanvragen. De Omgevingsdienst Rivierenland behandelt uw aanvraag in opdracht van de gemeente. 

Wie legt de in- en uitrit aan? 

Als u de vergunning heeft gekregen, neemt de gemeente contact met u op. De gemeente verzorgt namelijk de aanleg of aanpassing van de inrit. Zo zorgen we ervoor dat de aanpak in de hele gemeente hetzelfde is. We gebruiken uitsluitend materialen met KOMO-keur. Zo past het bij de uitstraling van de straat en/of wijk. Het is niet toegestaan dat u zelf aan de slag gaat. Een gecertificeerd bedrijf voert het werk voor de gemeente uit. 

Wat kost het? 

De kosten zijn voor uw rekening. De hoogte hangt af van de klus. De gemeente vraagt een offerte aan bij een aannemer. Daarin nemen we de kosten van verkeersmaatregelen, verplaatsen van straatmeubilair en eventuele lichtmasten mee. Deze offerte ontvangt u van de gemeente. Zodra u de factuur betaald heeft geeft de gemeente de aannemer de opdracht om aan de slag te gaan. De aannemer gaat de werkzaamheden plannen en uitvoeren.