Het NK Tegelwippen 2024

We gaan de strijd met elkaar aan in Rivierenland tijdens het NK Tegelwippen! Wij als gemeente West Betuwe gaan samen met Zaltbommel, Culemborg en Buren meedoen voor de ‘meest gewipte tegels’ trofee. Dit is bedoeld om de omgeving te vergroenen om zo voorbereid te zijn op de toekomst. NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober.

Waarom is vergroenen belangrijk? 

Vergroening speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van dorpen en steden. Groen geeft verkoeling en schaduw in de zomer. Het helpt om wateroverlast te voorkomen. Zorgt voor meer biodiversiteit. En zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Verder zorgt groen voor gezelligheid omdat het mensen aanmoedigt naar buiten te gaan en om samen aan de slag te gaan!

Tegels eruit, groen erin tijdens het NK Tegelwippen

Tijdens het NK Tegelwippen worden er veel vergroeningsacties georganiseerd. Deze zijn zowel om inwoners als om organisaties te motiveren hun eigen tuin en omgeving groener te maken. Ook werken gemeentes aan het vergroenen van openbare ruimtes. Denk aan bomen, planten op pleinen, het organiseren van een tegeltaxi, bloemen op schoolpleinen, en het uitdelen van zadenpakketten.

Tegels wippen, hoe zat het ook alweer?

Ben je van plan om (weer) tegels te wippen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Via onderstaande links vind je tips & tricks zodat jij meteen aan de slag kan!