Grip op geldzaken

Bent u ondernemer of ZZP’er? En kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Of gaat uw omzet naar beneden? Heeft u schulden? Of kunt u hulp gebruiken bij uw administratie of belastingaangifte? Er zijn diverse organisaties die u kunnen helpen om weer grip te krijgen op uw geldzaken.

Zelfstandig ondernemer en geldzorgen

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Gaat uw omzet naar beneden? Heeft u schulden? Of kunt u hulp gebruiken bij uw administratie of belastingaangifte? We helpen u om weer grip te krijgen op uw geldzaken. We zijn er voor ZZP’ers en andere ondernemers.

Team schuldhulpverlening 

Heeft u geen inkomen meer of heeft u hulp nodig bij het op orde krijgen van uw administratie? Dan kunt u terecht bij Team schuldhulpverlening. Ook als u er niet uitkomt met uw schuldeisers of als er bijvoorbeeld beslag is gelegd op uw pand of inventaris. Team schuldhulpverlening kan ook voor u uitzoeken of een faillissementsaanvraag opgeschort kan worden.

U kunt als ondernemer bij het Team Schuldhulpverlening terecht met vragen, zoals:

 • Hoe moet ik financieel rondkomen nu mijn bedrijf stilligt, zowel privé als met mijn bedrijf? 
 • Wat kan ik met mijn personeel doen nu mijn bedrijf langer stilligt dan gepland? 
 • Hoe krijg ik weer grip op mijn administratie, mijn privébudget en boekhouding? 
 • Hoe kan ik mijn schulden oplossen? 
 • Wat is de levensvatbaarheid van mijn bedrijf en wat kan ik doen om mijn omzet te verhogen?
 • Kan ik een doorstart maken?
 • Waar moet ik aan denken als ik mijn bedrijf wil beëindigen?

Heeft u een vraag of probleem door de coronacrisis? Ook dan kunt u terecht bij Team schuldhulpverlening.

Wat Team Schuldhulpverlening doet

 • Antwoord geven op uw financiële vragen
 • Advies geven over waar u als ondernemer recht op heeft
 • Coaching en begeleiding om uw geldzaken weer op orde te krijgen
 • Schuldhulpverlening voor ondernemers 
 • Samen kijken we wat u als ondernemer nodig heeft en wat mogelijk is. Als het nodig is werken we daarvoor samen met specialisten. Zoals Over Rood (speciaal voor ondernemers) of Werkzaak Rivierenland. 

Bent u een ondernemer en wilt u weer grip op uw geldzaken? Maak snel een afspraak met Team schuldhulpverlening

Team schuldhulpverlening
Mail shv@westbetuwe.nl 
Bel 0345 - 72 88 01

Online geldplannen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Met de online geldplannen van Nibud krijgt u inzicht in uw financiële situatie. Er zijn ook speciale geldplannen voor ZZP’ers. U vult uw plan – anoniem – in, en u heeft na invullen een actieplan in handen. U weet dan precies wat u kunt doen om uw situatie te verbeteren. Lees meer informatie over online geldplannen.

Tijdelijke bijstand

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met Werkzaak Rivierenland. In sommige gevallen is tijdelijke bijstand mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Werkzaak Rivierenlandexterne-link-icoon.

Bijdrage energiekosten

Voor ondernemers zijn er twee regelingen die kunnen bijdragen aan de gestegen energiekosten:

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. TEK is nog niet open, u kunt nog geen aanvraag doen. Wilt u meer informatie en op de hoogte blijven, meld u aan via Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)externe-link-icoon. Als u voldoet aan de voorwaarden van TEK dan kunt u belastinguitstel voor omzetbelasting en loofheffing aanvragen bij de Belastingdienst.

Energie prijsplafond

Verbruikt u jaarlijks minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kWh elektriciteit? Dan krijgt u in 2023 hulp bij het betalen van uw energierekening in de vorm van een prijsplafond. U betaalt een aangepast maximumtarief over uw verbruik tot 1.200 m3 gas en 2.900 KWh elektriciteit. Over alles wat u daarboven verbruikt betaalt u de marktprijs. Voor aardgas betaalt u straks 1,45 euro per m3 en voor elektriciteit 0,40 eurocent per kWh tot het maximumverbruik. Het prijsplafond geldt van 1 januari tot en met 31 december 2023. In november en december 2022 krijgt u 190 euro korting per maand op uw energierekening. (Bronexterne-link-icoon)
U kunt meer informatie over de stijgende energieprijzen vinden op de website van de kvk.externe-link-icoon