Grip op geldzaken

Bent u ondernemer of ZZP’er? En kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Of gaat uw omzet naar beneden? Heeft u schulden? Of kunt u hulp gebruiken bij uw administratie of belastingaangifte? Er zijn diverse organisaties die u kunnen helpen om weer grip te krijgen op uw geldzaken.

Zelfstandig ondernemer en geldzorgen

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Gaat uw omzet naar beneden? Heeft u schulden? Of kunt u hulp gebruiken bij uw administratie of belastingaangifte? We helpen u om weer grip te krijgen op uw geldzaken. We zijn er voor ZZP’ers en andere ondernemers.

Team schuldhulpverlening 

Heeft u geen inkomen meer of heeft u hulp nodig bij het op orde krijgen van uw administratie? Dan kunt u terecht bij Team schuldhulpverlening. Ook als u er niet uitkomt met uw schuldeisers of als er bijvoorbeeld beslag is gelegd op uw pand of inventaris. Team schuldhulpverlening kan ook voor u uitzoeken of een faillissementsaanvraag opgeschort kan worden.

U kunt als ondernemer bij het Team Schuldhulpverlening terecht met vragen, zoals:

 • Hoe moet ik financieel rondkomen nu mijn bedrijf stilligt, zowel privé als met mijn bedrijf? 
 • Wat kan ik met mijn personeel doen nu mijn bedrijf langer stilligt dan gepland? 
 • Hoe krijg ik weer grip op mijn administratie, mijn privébudget en boekhouding? 
 • Hoe kan ik mijn schulden oplossen? 
 • Wat is de levensvatbaarheid van mijn bedrijf en wat kan ik doen om mijn omzet te verhogen?
 • Kan ik een doorstart maken?
 • Waar moet ik aan denken als ik mijn bedrijf wil beëindigen?

Heeft u een vraag of probleem door de coronacrisis? Ook dan kunt u terecht bij Team schuldhulpverlening.

Wat Team Schuldhulpverlening doet

 • Antwoord geven op uw financiële vragen
 • Advies geven over waar u als ondernemer recht op heeft
 • Coaching en begeleiding om uw geldzaken weer op orde te krijgen
 • Schuldhulpverlening voor ondernemers 
 • Samen kijken we wat u als ondernemer nodig heeft en wat mogelijk is. Als het nodig is werken we daarvoor samen met specialisten. Zoals Over Rood (speciaal voor ondernemers) of Werkzaak Rivierenland. 

Bent u een ondernemer en wilt u weer grip op uw geldzaken? Maak snel een afspraak met Team schuldhulpverlening

Team schuldhulpverlening
Mail shv@westbetuwe.nl 
Bel 0345 - 72 88 01

Online geldplannen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Met de online geldplannen van Nibud krijgt u inzicht in uw financiële situatie. Er zijn ook speciale geldplannen voor ZZP’ers. U vult uw plan – anoniem – in, en u heeft na invullen een actieplan in handen. U weet dan precies wat u kunt doen om uw situatie te verbeteren. Lees meer informatie over online geldplannen.

Tijdelijke bijstand

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met Werkzaak Rivierenland. In sommige gevallen is tijdelijke bijstand mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Werkzaak Rivierenland.

Bijdrage energiekosten

Voor ondernemers zijn er twee regelingen die kunnen bijdragen aan de gestegen energiekosten:

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. TEK is nog niet open, u kunt nog geen aanvraag doen. Wilt u meer informatie en op de hoogte blijven, meld u aan via Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Als u voldoet aan de voorwaarden van TEK dan kunt u belastinguitstel voor omzetbelasting en loofheffing aanvragen bij de Belastingdienst.

Energie prijsplafond

Verbruikt u jaarlijks minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kWh elektriciteit? Dan krijgt u in 2023 hulp bij het betalen van uw energierekening in de vorm van een prijsplafond. U betaalt een aangepast maximumtarief over uw verbruik tot 1.200 m3 gas en 2.900 KWh elektriciteit. Over alles wat u daarboven verbruikt betaalt u de marktprijs. Voor aardgas betaalt u straks 1,45 euro per m3 en voor elektriciteit 0,40 eurocent per kWh tot het maximumverbruik. Het prijsplafond geldt van 1 januari tot en met 31 december 2023. In november en december 2022 krijgt u 190 euro korting per maand op uw energierekening. (Bron)
U kunt meer informatie over de stijgende energieprijzen vinden op de website van de kvk.