Graffitikunst tunnels Enspijk en Rhenoy/Acquoy

Op initiatief van inwoners uit Enspijk en in samenwerking met de provincie en inwoners uit Rhenoy/Acquoy krijgen de tunnels onder de provinciale weg N327 een opknapbeurt. Een graffitikunstenaar verfraait de tunnels met herkenbare dorpsafbeeldingen in het kenmerkende Linge landschap. Inwoners droegen hiervoor ideeën aan.

Aanleiding voor opknapbeurt

Het idee voor kunst in de tunnels ontstond tijdens een kinderkunstdag die de inwonersgroep Mooi Wonen In Enspijk organiseerde. De tunnel is onderdeel van de provinciale weg en in eigendom van Provincie Gelderland. Zij waren meteen enthousiast en boden aan om ook de tunnel bij Rhenoy/Acquoy op te knappen. Ook de inwoners en de aangrenzende school reageerden verheugd.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Tunnel Rhenoy

  • Voorbereidende werkzaamheden start week van 3 juli (week 27)
  • Aanbrengen graffiti door kunstenaar 10 juli tot 23 juli (week 28 + 29)
  • Aanbrengen anti-graffiti coating start week van 24 juli  (week 30)

Tunnel Enspijk

  • Voorbereidende werkzaamheden start week van 17 juli (week 29)
  • Kunstenaar 24 juli tot 6 augustus (week 30 + 31)
  • Anti Graffiti week van 7 augustus (week 32)

Tunnel Enspijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de tunnel bij Enspijk afgesloten. Voetgangers, fietsers en andere tweewielers kunnen gebruikmaken van de stoplichten.

Tunnel Rhenoy/Acquoy blijft open

De tunnel bij Rhenoy/Acquoy blijft geopend zodat iedereen veilig van de ene kant naar de andere kant van de N327 kan. Het kan voorkomen dat u even kort moet wachten. U ontvangt dan instructies van de kunstenaars. U kunt tijdens de werkzaamheden veilig en zonder veel hinder gebruikmaken van de tunnel.

Verfdampen

Tijdens de werkzaamheden komen in lichte maten verfdampen vrij. Deze dampen zijn niet schadelijk en verdwijnen snel in de buitenlucht. Blijf niet stil staan in de tunnel. De kunstenaars werken met maskers omdat ze voortdurend in de tunnel werken.

Bij de tunnel in Rhenoy/Acquoy zijn stofmaskers beschikbaar als u daar behoefte aan heeft.

Graffitikunstenaars

Erik Leif Adreassen en Sven van Hermon zijn twee ervaren graffitikunstenaars. Zij maakten de ontwerpen en brengen dit aan op dit op de muren van tunnels.

Impressies

Hier ziet u een sfeerimpressie. Dit is niet het definitieve ontwerp. Het geeft u een idee hoe de tunnel er uit komt te zien.

  • Sfeerimpressie tunnel bij Enspijk
  • Sfeerimpressie tunnel bij Rhenoy/Acquoy

Contact

Heeft u vragen over kunst in de tunnels? Neem dan contact op met Barry Ganzeman, gebiedsmakelaar gemeente West Betuwe, via barry.ganzeman@westbetuwe.nl.